Poza zilei

Cei trei comisari ai Gărzii Financiare, închiși pentru 29 de zile

Propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile a celor trei comisari ai Gărzii Financiare Neamț a fost admisă de magistrații Tribunalului Bacău. După ce joi, Gheorghe Enășoaia, Corneliu Antonie și Constantin Nistor au fost reținuți de procurorii DNA pentru 24 de ore, vineri, instanța a decis ca cei trei să rămână în arest până pe data de 28 octombrie inclusiv.  

Cei trei sunt urmăriți penal pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Comisarii Gărzii Financiare Neamț vor rămâne în arest pentru 29 de zile, începând cu data de 30.09.2011 şi până la data de 28.10.2011 inclusiv. Cei trei au dreptul să facă recurs la această decizie.

Joi, 29 septembrie 2011, Constantin Nistor, Gheorghe Enășoaie și Corneliu Antonie – în calitate de comisari în cadru Gărzii Financiare – Secţia Judeţeană Neamţ au efectuat un control la zece agenţi economici de pe raza judeţului Neamţ. „Cu această ocazie, inculpaţii au primit de la reprezentanţii societăţilor comerciale verificate suma totală de 4.110 lei în scopul efectuării unui control formal, pentru a nu sancţiona contravenţional toate neregulile constatate şi pentru a aplica amenzi contravenţionale minime”, se arată în comunicatul de presă al Direcției Generale Anticorupție.

Ultimul romașcan arestat de DNA pentru luare de mită a fost Iulian Șugaru, fost director al Romanceram, actualmente inspector șef la ISCIR – Suceava. Acesta a fost reținut, la finele lunii iulie, fiind acuzat că a pretins de la un denunțător, reprezentant al unei societăți comerciale care organizează cursuri de pregătire profesională, un procent de 25% din încasările firmei denunțătorului, precum și cîte 400 de lei pentru fiecare cursant, în afara taxelor legale. Acesta a fost închis timp de 29 de zile, însă mandatul de prelungire a arestului nu a fost admis, magistrații Curții de Apel Suceava respingând cererea procurorilor și lăsându-l pe romașcan în libertate. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

News-Roman © 2010-2016 - De 6 ani împreună !
Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !