Poza zilei

Să moară și capra lui Leoreanu

Dacă nu știți ce înseamnă “să moră și capra vecinului” nu sunteți români, nu ați făcut niciodată politică, cereți bonul fiscal pentru o pastilă Orbit și nu trebuie să continuați să citiți.

Dis de dimineață, a se citi – undeva după ora 9.00 – am fost strigată de părinți (da, locuiesc cu părinții și acesta nu este cel mai mare defect al meu) să privesc la televizorul pătrat (nu, nu am plasmă, led, smart tv – dau banii pe alte prostii) la o captură dintr-un ziar nemțean ce titra că primarul Romanului, tătucul marii familii romașcane, mai vrea un mandat la Primăria Roman. Nu de-asta fusese dată alerta în casă, pentru că Laurențiu Leoreanu a anunțat de când hăul și pârâul că mai vrea, dacă o să și poată. Pe burta emisiunii scria ceva despre Trădătorul lui Udrea și, un pic mai jos, că Leoreanu vrea un mandat de… trei puncte și cuvântul “arestare” plus trei – patru semne de exclamare. Cine mai numără după arestare?!

Eu – panică, unde, cine, când, cum de… Sursa era 1TV, iar cel ce modera – nimeni altul decât George Harabagiu (mai țineți minte reportajul, de prin 2006-2007, despre cum Ursărescu asfaltase un drum județean? Eu da). Mi-a mai zis mama, fan al Antena3, că moderatorul spunea că nicio insulă nu-l mai poate feri de cătușe pe Leoreanu, lacheul lui Udrea și înșiruirile pot continua.

Mama nu știe, dar am m întrebat stânga – dreapta dacă televiziunea cu pricina mai aparține, nu prin față evident, lui Gheorghe Ștefan și am primit numai răspunsuri cu da.

Vă dați seama că n-am mai priceput nimic cum de, cum când, că când și de ce?! Dar am înțeles că de vină o fi capra. Capra vecinului. Că ea nu a murit. Sau poate nu am înțeles. Dar aștept sugestii. 

Căutând respectiva emisiune să văd eu cum s-a grăit în viul trai moldovenesc, am găsit alte știri de la alți colegi și despre alții, adică despre anti-pnl-iști (vorba bine, că știm prea bine blaturile in Neamț), adică despre pesediști. Scrie aici – citiți – despre “Manoliu, emoţionat că a preluat funcţia “prietenului Viorel Stan””, sursa vestea.net. Nu intru în amănuntele despre cum cei din PSD au un dar anume de a se distruge între ei fără a mai fi nevoie de dușmanii politici. Mă rezum doar la o frază din respectivul text: “A sărit în sprijinul său preşedintele Ionel Arsene care a avansat nişte ipoteze sau informaţii memorabile: “Poate domnul Leoreanu nu mai candidează” şi “În ultimii 10 ani nici presa, nici altcineva, chiar nici PSD nu a spus nimic despre Leoreanu”.”

Atacul putea fi la adresa contracandidatului direct al lui Ionel Arsene – senatorul Ioan Chelaru. Dar să nu uităm că Arsene a ajuns în funcție după ce Chelaru l-a pus, dându-l jos pe tânărul acum secretar de stat – Alin Antochi. La toți ne e greu.

Mă întorc la subiect. Domnul Arsene, prieten, față de Chelaru, cu mai puțini din presă s-a găsit să dea vină pe jurnaliști pentru succesul lui Leoreanu. Corect în mare parte, dar asta arată că presa din Roman se citește/ascultă/vizualizează mai puțin decât cea de la Piatra Neamț. Dacă m-aș uita, dar nu mă uit, des la postul local romașcan RomTV l-aș contrazice pe încă președintele PSD Neamț. Și, ce e drept, nici ceilalți ziariști romașcani nu au avut t i m p (n.r. – interes) să caute în dulapul lui Leoreanu, și nu mă refer să-l caute la șosete, ci la schelete. 

NB: Și uite așa, tot din presa nemțeană – citiți aici – am aflat că ceea ce am citat noi ieri, adică subiectul de pe NewsAllert.ro, semnat de un alt jurnalist nemțean, conform căruia Leoreanu s-a înscris deja în PNL cu tot cu echipele sale a fost “țeapă”. Otravă fără efect. Un fel de curul găinii.

Citiți, chiar și Capra cu trei iezi. Doar citiț, cine mai știe ce descoperiți. 

Vom reveni!

Claudia Matei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

News-Roman © 2010-2016 - De 6 ani împreună !
Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !