Poza zilei

Ministerul Sănătății a scurtat durata rezidențiatului

Începând din acest an, pentru a se titulariza într-o specialitate, medicii au nevoie de o pregătire mult mai redusă. Concursul național de intrare în rezidențiat va avea loc pe 21 noiembrie.

Conform Ministerului Sănătății, din cele 59 de specialităţi medicale, a fost redusă durata de pregătire cu 1 an în cazul a 36, în majoritate specialități medicale sau paraclinice. Cea mai scurtă durată de pregătire in specialitate a rămas 3 ani, iar cea mai lungă perioadă este de 6 ani. Nu va mai exista Rezidențiat cu durata de 7 ani.

Conducerea Ministerului consideră măsura foarte bună, prin aceea că se va obține formarea mai rapidă a medicilor specialişti care vor lucra în spitalele din România. În 2010, absolvenţii universităţilor de medicină şi farmacie vor putea concura pe un număr de 4000 locuri şi posturi, dintre care 3527 locuri şi 473 posturi. Concursul naţional de intrare în Rezidentiat va avea loc în data de 21 noiembrie.

Amănunte puteți găsi pe www.ms.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

News-Roman © 2010-2016 - De 6 ani împreună !
Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !