Antonescu nu poartă pică romașcanilor

Prezent la finele săptămânii la Piatra Neamț, președintele liberalilor Crin Antonescu, la fel ca și fostul ministru Relu Fenechiu, au lăsat de înțeles că nu au uitat cum, la alegerile parlamentare, USL a pierdut în fața PDL-istei Elena Udrea. Cu toate acestea, liberalii s-au jurat că nu vor păgubi Romanul, chiar dacă municipiul este condus de un primar PDL și că acesta a sprijinit-o pe Elena Udrea să iasă deputat. „Dacă cineva ar face asta nu ar fi doar absurd, ci profund antidemocratic. Am spus – și când PDL avea foarte mulți primari și în 2000-2004 când PSD avea în fiecare zi mai mulți primari decât cu o zi înainte – că nu este normal să lipsești o comunitate de dreptul la dezvoltare pentru că locuitorii au avut o altă opțiune politică. Nu cred că se va întâmpla asta. Proiectul acesta se va derula în măsura posibilităților, pe alte criterii decât de ce primar conduce localitatea. Să ne amintim că mai mulți romașcani au votat cu candidatul nostru, chiar dacă prin efectul legii a ieșit deputat PDL„, a spus Crin Antonescu.

Deputatul Dorin Ursărescu a reamintit proiectul pe fonduri europene – PIDU, cu al cărui „succes” s-a lăudat întâi primarul Laurențiu Leoreanu, apoi deputatul Elena Udrea. Acum, meritul este, în opinia liberalilor, al Guvernul USL și fostului ministru Eduard Hellvig. „Una din temele de campanie ale Elenei Udrea a fost PIDU, al cărei autoritate de management era Ministerul Dezvoltării, condus de ministrul Eduard Hellvig, program suspendat tocmai din cauza neregulilor lăsate de Udrea. De la MDRT au fost alocate fonduri pentru terminarea lucrărilor și Romanul are PIDU rezolvat pe finanțarea dată de Minister. Nici vorbă de partizanat politic”, a declarat Ursărescu, completat de ministrul Hellvig, și el prezent în Neamț, care a spus că pentru Roman a deblocat și nu blocat fonduri.

Pe lângă câteva proiecte de infrastructură pe care inclusiv președintele reales al liberalilor Dorin Ursărescu le-a promis că le va găsi susținere la nivel central, Romanul încă mai așteaptă o semnătură pentru a deschide un punct vamal la fostul Liceu 1, o altă semnătură pentru suplimentarea numărului de angajați la SEIP și bani pentru finalizarea corpului B al Colegiului Național Roman Vodă, clădire ce așteaptă de mai bine de 12 ani o șansă de a supraviețui.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !