IPS Ioachim, mai mult de/la Bacău decât de Roman

ips ioachim bacauanuExtrem de contestat de presa din județul Bacău, ÎPS Ioachim, Arhiepiscop al Romanului și Bacăului, este extrem de prezent în județul alăturat, firesc!!! Acolo, la finele anului trecut, a organizat o conferință de presă cu jurnaliștii, cărora le-a prezentat și ediția din acest an a calendarului creștin-ortodox pe 2016, iar tot în Bacău a fost prezent și la început de an, tot într-un moment solemn.

“Astăzi, 4 ianuarie 2016, se împlinește un an de când a avut loc slujba întronizării IPS Arhiepiscop Ioachim ca cel de-al 77-lea ierarh ales pentru a păstori preoții și credincioșii din Eparhia Romanului și Bacăului. În această zi de aniversare și bilanț, IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, împreună cu inspectorii și consilierii Centrului eparhial, se va afla la Hârja, alături de copiii și bătrânii aflați în grija Bisericii”, se arată în comunicatul Arhipiepiscopiei Romanului și Bacăului.

La Roman, în acest moment, chiar și prin Fundația Melchisedec, se face mai puțină (aproape deloc) asistență socială, în sensul că părinții plătesc milioane lunar pentru a-și educa aici copiii, iar de bătrâni nici nu se pune problema. La Roman se așteaptă (re)organizarea Spitalului Vechi, dar care, din ce știm de prin auzite, va fi tot DOAR pe bani. Ca și lumânările, ca și pomelnicile, ca și botezul sau înmormântarea, ca și aghiazma. Azi, părinții mei au dat la părinte 15 lei, 10 lei pentru preot, 5 pentru dascăl. În Ajun, aceeași sumă. Oare unde se duc banii aceștia? Nu cred că se duc la Bacău. Au acolo credincioșii lor, nu încurcă desagii… Nici mașinile.

 

Claudia Matei

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !