Poza zilei

Pe același sens cu favoritul primarului

A fost odată ca niciodată, mai exact prin anii 2012, toamnă-iarnă, un prinț cu moși strămoși de pe meleaguri mușatine, pe numele său Liviu Brătescu. El a candidat, atunci ca niciodată, împotriva a ceea ce urma să devină parte dintr-un titlu de carte “favorita președintelui”, pe numele ei de prințesă – Elena Udrea. El a pierdut, ea a câștigat. El a zis că de vină sau divin era și primarul Laurențiu Leoreanu, care, în acea toamnă-iarnă, a plimbat-o pe prințesă din turn în turn, a dus-o și pe la biserici, și pe la meciuri – pentru a vedea cum este cu blatul. A și scris despre asta, albastru pe galben sau invers. Acum, prințul cu iz mușatin este tocmai și fix lângă “dușmanul” de acum trei ani. Pe cale să devină și el favoritul. El, prințul.

 

Lângă lozul câștigător

Nu-l cunosc bine pe domnul Liviu Brătescu. Ne-am întâlnit, dar mai mult după 2012, pentru că atunci atunci nu s-a putut. Din motive diverse. El spune că a fost mințit și ne-am fi putut „intervieva”, eu nu am timp să investighez trecutul. Nu am nimic cu domnul Brătescu. Îl respect pentru multe lucruri. Dar, pentru că există un dar, ipocrizia e pe contrasensul meu și niciodată nu ne lovim. Când ești favorit, este mult bine. Când nu, mai scriem o carte.

Nu am citit cartea, dar acolo sunt scrise rânduri ce pot fi dezvăluite, în care actualul primar al Romanului nu este descris în cei mai apreciativi termeni.

La mai puțin de câteva săptămâni în care domnul Brătescu a scris pe blogul personal despre campanie și mai ales despre primarul Laurențiu Dan Leoreanu, mică mi-a fost mirarea, pentru că m-am mai întâlnit cu ipocrizia, să-i văd pe cei doi braț la braț. În Parc. De 1 mai muncitoresc, o zi simbolică și o zi senină. Domnul Brătescu s-a aflat, din imaginile de la fața locului, lângă primarul Romanului. Nu mai în spate, nu lângă șeful de la Neamț, nu lângă omologul de la Piatra. Lângă, aproape, pe același sens de mers cu primarul.

Țanțoșul, marele și puternicul Leoreanu

În octombrie 2014, domnul profesor Brătescu a vorbit, nu oriunde, ci pe un post național de televiziune – Antena3, despre campania din  2012 și cum Gheorghe Ștefan și Laurențiu Leoreanu (vezi video http://www.antena3.ro/politica/pe-contrasens-cu-favorita-presedintelui-marturia-omului-care-a-indraznit-sa-o-infrunte-pe-elena-270522.html – minutul 03.00, minutul 06.00) au ajutat la blatul prin care favorita președintelui a câștigat alegerile. Aici, ca să fim corecți, nici despre senatorul Ioan Chelaru nu se vorbește în termeni foarte „de bine”.

Hai să mai vedem ce mai scria în carte Liviu Brătescu, parte de text din luna februarie a acestui an, postată pe site-ul profesorului: „Chiar dacă este vorba de un eveniment profund religios, dorința de ai asigura o vizibilitate maximă celei care lasă teatrul politic din București pentru a juca întro piesă la Roman devine, se pare, obiectivul fundamental. Bucuria primarului Leoreanu de a fi alături de Elena Udrea e maximă”. Vă place? Mie da.

Mai dau copy paste la un singur text, postat pe 8 decembrie anul trecut: “În locul ei (n.r. Elena Udrea) era la fel de țantoș ca întotdeauna, că doar are cu ce să se laude, primarul Leoreanu. De la distanță mi se părea însă cam supărat. Motivul fiind evident rezultatul alegerilor prezidențiale. Pentru un om politic care după ce a trecut prin toate partidele mari a considerat că poate profita de legea prostituției politice românești dată de Liviu Dragnea, pentru a deveni independent, faptul că a fost înfrânt Victor Ponta pe 16 noiembrie, cel pe care romașcanii știu că l-a sprijint discret, nu are cum să fie o mare bucurie. Supărarea lui este mare și pentru că iată fără voia lor, doi din cei care l-au sprijinit în ultimii ani, Gh. Ștefan și Culiță Tărâță nu mai pot fi lângă el în viitoarele lupte politice. Marele și ’’puternicul’’ primar de Roman începe cred să aibă emoții  privind viitorul lui politic. Poate că acum e cazul ca Elena Udrea să-l ajute, dar ce să vezi și ea are ceva emoții provocate printre altele de problemele celui pe care îl numea, căsătoriți fiind, domnul Cocoș. Cât respect domnule, cât respest ar spune unii”.

Mă opresc din citate, nu ar mai avea sens.

Spre final,

Nu știu acum ce rol a jucat primarul Laurențiu Leoreanu în această piesă. Cred, din proprie experiență, că era sforarul. Știrea că el și ei s-au plimbat prin parc a fost postată pe pagina oficială a Primăriei Roman, semn că a fost un test pentru „echipa de comunicare” de a observa numărul de like-uri sau de comentarii pro și contra.

Scorul meu, politic vorbind, 1-0 pentru Leoreanu. Chiar dacă a mai scăpat un “sictir” pe ici pe colo, printre dinți, pe la uși, la telefon, a tăcut public cât a putut. Când scrii, e mai greu să ștergi. E și mai greu să rupi paginile din oracol, mai ales când vrei să fii și tu favoritul. Lui Leoreanu, nu lui Băsescu.

Claudia Matei

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

News-Roman © 2010-2016 - De 6 ani împreună !
Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !