apaserv

Primarul Leoreanu vrea ieftinirea serviciilor ApaServ

Primarul Laurențiu Leoreanu spune că a venit cu o propunere conducerii județului și cea a companiei ApaServ privind un echilibru al costurilor. Acesta consideră că dacă ApaServ și-a asumat în fața Comisiei Europene trei creșteri de preț la apă, ultima intrând în vigoare de la 1 iulie, compania ar trebui să facă „reduceri” pe celelalte servicii. „Înțeleg faptul că ne-am asumat trei creșteri de preț pentru a asigura cash-flow-ul pentru partea de confinanțare și plata dobânzilor de la creditele bancare. Chiar dacă nu sunt specialist, le-am propus conducerilor de la ApaServ și Consiliu Județean să vină cu un preț mai redus la serviciul de canalizare și la celelalte servicii prestate de companie. Am spus și pe vremea Guvernului Boc că măsurile de reducere a salariilor a fost proastă pentru români și bună pentru România. Nu e corect ca unele societăți, regii care se află în subordinea unor Agenții să aibă altă lege de finanțare, chiar dacă au regim de societate, iar eu să sufăr și să fac reduceri. Dacă mărești prețul la apă, pentru că e o măsură asumată, hai să reducem în altă parte, să fac suportabilă creșterea pentru oameni. E ușor să mărești. Eu le-am propus, am discutat, sper să găsească soluții”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

Edilul a mai declarat că a reușit să convingă conducerea companiei de apă să investească aproape 650 de milioane de lei vechi în reabilitarea unui rezervor de 5.000 de metri cubi de apă, din cele patru ale municipiului, pentru ca, în cazul reducerii presiunii, romașcanii să nu aibă de suferit. În plus, pentru anul viitor se speră la reabilitarea celui de-al doilea rezervor deocamdată nefolosit, astfel încât siguranța alimentării cu apă a municipiului non stop să fie și mai mare.


 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !