Poza zilei

16.000 de caziere judiciare eliberate în primele șase luni

cazier judiciarÎn primul semestru al anului în curs, la nivelul județului Neamț au fost eliberate, prin sistemul ROCRIS (Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român), 16.122 de certificate de cazier judiciar, necesare cetăţenilor.

Peste 4.000 de certificate eliberate la Roman 

Reamintim că, din 2014, s-a reușit înființarea și deschiderea a două birouri de eliberare a certificatului de cazier judiciar la nivelul Poliției municipiului Roman și Târgu Neamț, fapt ce a venit în ajutorul nemțenilor care au obținut actele de care aveau nevoie fără a se deplasa în municipiul Piatra Neamț, economisind astfel timp și resurse financiare.

În primele șase luni, polițiștii romașcani au eliberat 4034 de certificate de cazier judiciar persoanelor fizice, iar 34 certificate de cazier judiciar au fost eliberate persoanelor juridice. Totodată, la nivelul orașului Târgu Neamț au fost solicitate 1715 de certificate de cazier judiciar de către persoanele fizice iar o persoană juridică a solicitat un astfel de document, fiindu-le eliberate în termen. 

Acte necesare 

Pentru a obţine un certificat de cazier judiciar din România, persoana fizicăØ poate depune personal cererea-tip, cu datele complete de stare civilă şi motivată, la orice subunitate de poliție în care există ghișeu de cazier judiciar însoţită de:

– actul de identitate (cartea de identitate, buletinul de identitate, paşaport, cartea de identitate provizorie şi certificat de înregistrare a cetăţenilor U.E., carte de rezidenţă, carte de rezidenţă permanentă, permis de şedere temporară sau permanentă, aflate în termen de valabilitate);

– timbru fiscal în valoare de 2 lei;

– chitanţa prin care se face dovada achitării taxei de prestare serviciu, în cuantum de 10 lei.

La depunerea cererii, reprezentantul legal al persoanei juridice, va anexa următoarele documente: – dovada că deponentul este reprezentantul legal al persoanei juridice solicitante

– copie de pe actul de identitate al reprezentantului legal;

– copie certificat constatator;

– chitanţa de achitare a taxei în cuantum de 10 lei;

– timbru fiscal în valoare de 2 lei. 

Cazier eliberat în maxim 3 zile 

Certificatul de cazier judiciar se eliberează persoanelor fizice în cel mult 3 zile de la data solicitării, în cazurile în care cererea-tip este depusă la orice unitate de poliţie unde există ghișeu de lucru cu publicul pentru eliberarea cazierelor. Pentru persoanele care nu figurează cu mențiuni în Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român (ROCRIS) certificatul de cazier judiciar se eliberează “pe loc”. Pentru persoanele cunoscute cu antecedente penale termenul de eliberare a certificatului de cazier judiciar este de 3 zile de la data solicitării conform Legii nr. 290/2004 privind cazierul judiciar republicată.  Certificatul de cazier judiciar se eliberează persoanelor juridice în cel multØ 3 zile de la data solicitării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

News-Roman © 2010-2016 - De 6 ani împreună !
Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !