Poza zilei

Doctorul Dorel Romanescu a plecat dintre noi

dr. dorel romanescuA asistat la peste 10.000 de nașteri. A salvat sute, dacă nu mii, de mămici și prunci. La aproape 68 de ani, doctorul Dorel Romanescu a plecat în Ceruri, pentru a oferi suflet celor de acolo și de pe Pământ. După 45 de ani și nouă luni de activitate, medicul Dorel Romanescu a părăsit Spitalul Roman. A rămas, în schimb, alături de romașcani prin proiecte sociale la care a luat parte.

Iubit de medici, pacienți și toți cei care l-au întâlnit 

Din păcate, diagnosticat cu o boală incurabilă, medicul Romanescu, cel care a făcut minuni în Secția Obstetrică-Ginecologie, a lăsat un gol în inima celor care l-au cunoscut. “A ştiut o viaţă întreagă să ajute pe toată lumea, neştiind vreodată să spună cuiva, coleg sau pacient, cuvîntul NU. Sperăm că, acolo SUS, îşi va găsi, în sfîrşit, liniştea la care tînjea atît de mult. Dumnezeu să-l odihnească şi familiei multă tărie, să poată trece peste această grea încercare”, a spus doctorul Gabriela Popovici, preşedintele Sindicatului Medicilor din Spitalul de Urgenţă Roman.

Luni, 11 noiembrie 2013, a fost ultima zi de muncă a medicului Dorel Romanescu în Spitalul de la Roman. Redactorii News-Roman au fost prezenți la momentul de rămas bun din activitate și credem că a fost unul dintre cele mai emoționante evenimente. Colegii de secție și nu numai au plâns, au recitat poeme „inventate” pentru domnul doctor Romanescu și i-au arătat, în cele mai diverse moduri, recunoștința și admirație:  “Aşa se întâmplă mereu, nu există să fac 50 de metri pe stradă şi să nu mă salute cineva şi să îmi mulţumească că i-am ajutat să îşi aducă copilul pe lume. Nu pot reţine toţi pacienţii, dar îi salut mereu cu mare drag”, povestea, cu mare emoție, doctorul Romanescu, la ieșirea la pensie. 

Doctorul Dorel Romanescu s-a născut pe 25 august În 1947, la Roman, într-o familie formată din tatăl romaşcan şi mama buzoiancă. După absolvirea Liceului “Roman-Vodă”, a decis să urmeze calea medicinei. Studiile universitare le-a făcut la Facultatea de Medicină din Bucureşti. Mai apoi, în 1978, a susţinut secundariatul pe obstetrică, la Spitalul Cantacuzino.

Și-a început cariera medicală ca  medic de familie, în judeţul Buzău, în comunele Cozieni şi Pârscov, în comuna bunicilor dinspre mamă. În 1981, a venit la Spitalul Roman, ca medic specialist în obstetrică-ginecologie. În 1987, a devenit şef de secţie, iar din 1995 a devenit medic primar.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

News-Roman © 2010-2016 - De 6 ani împreună !
Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !