Poza zilei

Tariful pentru colectarea deșeurilor va crește

gunoiPe lângă problemele la proiectul european pe apă, județul Neamț are mari dificultăți și în ceea ce privește proiectul european pe deșeuri. Deși depozitul central de la Girov și cele trei stații de transfer sunt gata, investiția este departe de a fi funcțională. Licitațiile sunt încă fie în derulare, fie în contestație la instanțele de judecată. Pentru a nu rămâne cu gunoiul în  stradă, la Roman se face o licitație prin care să se stabilească firma care va prelua gunoiul de la asociațiile de proprietari și abonații casnici și-l va transporta la Girov. Costurile vor crește clar, spun autoritățile.

Operatorul ce va fi stabilit la nivel de Roman va face legătura între municipiu și groapa de la Girov, dar nu va beneficia de stația de transfer de lângă Cersanit, pentru că aceasta trebuie licitată la nivel de județ. La Roman încă ne folosim de depozitul temporar de deșeuri.

Autoritățile locale spun că prețul pentru colectarea deșeurilor va crește. Nu se știe însă cu cât, deoarece stațiile de transfer nu sunt funcționale.

Autoritățile locale romașcane speră ca până la mijlocul lunii sepetmbrie să aibă un câștigător al licitației pe deșeuri pentru municipiu și să mai poată continua depunerea gunoiul la depozitul temporar de la Roman, care e ocupat în proporție de 75-80%. Depunând încă la Roman, costurile nu ar crește. Cel puțin până la funcționarea proiectului european.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

News-Roman © 2010-2016 - De 6 ani împreună !
Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !