Încasări bune la Primăria Roman

Luna august a adus mai multe venituri la bugetul local decât aceeași perioadă a anunlui trecut. Totuși, și romașcanii au avut de plătit amenzi mai mari. O explicație ar fi și aceea că, anul acesta, taxele pe clădiri și terenuri au crescut cu 16%, la fel și amenzile care se modifică în funcție de salariul minim pe economie.

Astfel, dacă în 2012, din taxele pe clădiri la buget pe luna august s-au încasat 5.929 mii lei, anul acesta s-au strând 6.367 mii lei. Impozitul pe teren, și el mărit cu 16%, a atras o diferență de aproape aproape 200 mii lei – în 2013 s-au încasat în luna august 1.450 mii lei, iar în aceeași lună din 2012 – 1.210 mii lei. O sumă mai mare s-a încasat și pe impozitul pe autoturisme, chiar dacă acesta nu a suferit modificări. Astfel, dacă în 2012 la bugetul local în luna augusta s-au strâns 1.712 mii lei, în luna trecută s-a încasat 1.891 mii lei. La capitolul amenzi, romașcanii au avut de achitat numai în luna august un pic peste 10 miliarde de lei vechi, față de 9,310 miliarde încasate anul trecut.

Reprezentanții Primăriei Roman spun că gradul de încasare a taxelor și impozitelor locale se apropie, în ultimii cinci ani, de 97%.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !