Ținuta decentă, singura regulă în Primăria Roman

Toți funcționarii din Primăria Roman au avut de citit și reținut regulamentul de etică și ordine interioară, care a fost promulgat de primarul Laurențiu Leoreanu în luna iulie a anului trecut. Pe lângă principiile privind profesionalismul, cinstea și corectitudinea sau deschiderea și transparența, salariații nu sunt obligați să poarte și un anumit tip de ținută, așa cum cer și se preocupă acum parlamentarii României. Primarul Romanului spune că singura cerință impusă pe această linie este ca „ținuta să fie decentă”.  Și, sincer, nu am avut derapaje la acest capitol. Ținând cont de problemele majore din instituție și municipiu, de criza existentă, nu ne preocupă acest subiect. Nu vreau să fiu subiect al zicerii țara arde și baba se piaptănă„. Probabil că în Parlament trebuie stabilite anumite norme, să se intre în detaliu, dar eu nu am constatat că sunt probleme cu ținutele purtate de angajați. Nu mă pasionează subiectul mai mult de atât„, a spus edilul.

Chiar și așa, pentru o mai bună comunicare, cât de curând angajații Primăriei Roman vor trebui să poarte la serviciu ecusoane, de identificare, acestea fiind absolut obligatorii mai ales pentru cei care au în atribuții relația cu cetățenii. În ceea ce privește loialitatea, angajații instituției sunt obligați să nu emită păreri „nelalocul lor” vizavi de politicile, strategiile sau litigiile în care este implicată instituția, iar acest lucru este prevăzut în regulament ca obligatoriu măcar încă doi ani după ce angajații și-au ales un alt loc de muncă, bineînțeles dacă dispozițiile nu prevăd alte termene.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !