Președintele PDL Roman visează la Marea Dreaptă

Primarul Laurențiu Leoreanu a avut timp să facă o nouă analiză pentru scena politică actuală, mai ales în contextul alegerilor interne din PDL pentru alegerea candidatului pentru viitoarele alegeri prezidențiale Chiar dacă nu a votat, la finele lunii octombrie – fiind plecat într-o vizită în Coreea de Sud – președintele PDL Roman recunoaște că și el l-ar fi preferat pe Gheorghe Falcă, așa cum au considerat și romașcanii membri ai partidului, deși întreaga regiune nord est l-a vrut pe Cătălin Predoiu.
Romanul e mai șmecher decât alții„, a răspuns primarul la curiozitatea de ce municipiul nu vede același viitor candidat. Din punctul său de vedere, unul absolut personal, Laurențiu Leoreanu nu-l consideră, acum, pe Predoiu prezidențiabil: „Din ce văd, șansa foarte mare este a domnului Predoiu. Dar eu nu cred că este pregătit. Poate în perioada aceasta să prindă forța necesară. Cred că pentru a fi președinte este nevoie de un om dinamic, puternic, care să fie actor pe piață și care să se implice cu mai mult dinamism și transfer de energie. Nu-l cunosc prea bine pe domnul Predoiu, știu că a fost un ministru serios, și-a văzut de treabă. Pe Gigi Falcă îl cunosc mult mai bine, ca primar, suntem colegi, probbail de-asta și rațiunea colegilor – că fiind eu primar, să aleagă tot așa. Le urez succes. Vom vedea ce se întâmplă„.

Președintele Leoreanu are, însă, semne de îndoială că cel desemnat de PDL pe 15 decembrie chiar va fi unicul și singurul candidat. Romașcanul crede, la fel ca deputatul Elena Udrea, mai degrabă în nevoia unei Mari Drepte, care să poată învinge stânga, reprezentată de PSD și care în sondaje se ține bine de un 40%. „Dacă se va realiza Marea Dreaptă, atunci se vor schimba multe lucruri. Mi-e teamă că aceste alegeri să nu fi fost un test de încredere„, a spus președintele democrat liberalilor romașcani.

Edilul Romanului spune că are speranțe ca, până la europarlamentare, liderii politici ai formațiunilor de dreapta să-și dea mâna, lucru dorit și de deputatul Udrea, care, în octombrie la Roman, a spus că abia atunci se va gândi la o eventuală candidatură pentru președinție. Eu cred în Dreapta și sper ca lumea să se deștepte. Stânga este conturată. PSD este un partid mare, puternic, cu structuri clare, în timp ce Dreapta este fărâmițată. Putem vorbi de PNL, unde sunt opinii seprate, de Inițiativa Liberală, de Mișcarea Populară, de Forța Civică sau de Noua Republică. Ced că toate trebuie adunate într-o salbă, să fie ales un nume și să se pornească pe acest drum. Cred că și Europa așteaptă o reprezentare pe cei doi vectori, dar nu sunt eu factor de decizie. Eu îmi spun doar părerea„, a încheiat primarul Laurențiu Leoreanu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !