Șahiștii romașcani au dominat Ziua Unirii la Pașcani

sava 2015Trei şahişti romaşcani au participat la Cupa 1 decembrie de la Paşcani şi toţi s-au clasat pe podium, în urma celor 7 runde disputate în sistem elveţian Bogdan Sava a fos declarat câştigător cu 7 puncte din 7 posibile, urmat de Radu Buzenchi, cu 5,5 puncte şi de Iulian Petcu cu 5 puncte. Locul al patrulea a fost ocupat de şahistul Bogdan Crăciun, din comuna Horia, cu 4,5 puncte. Competiţia s-a desfăşurat la Biblioteca Municipală şi a fost organizată şi sponsorizată de Clubul Sportiv Municipal, prin secţia de şah.

„Au participat cam 70 de iubitori şi iubitoare ale sportului minţii, pe 3 secţiuni, marea lor majoritate fiind păşcăneni dar fiind reprezentate şi municipiile Iaşi, Piatra Neamţ, Roman precum şi comune din judeţele Iaşi şi Neamţ. Au lipsit la secţiunea de seniori multe nume grele din şahul păşcănean, participante la o competiţie de la Drobeta. E prima participare a şahiştilor Buzenchi şi Petcu la Paşcani, ba chiar în afara Romanului după vreo 15 ani de absenţă din arena competiţională. E o excepţie binevenită participarea şi altor romaşcani la competiţii de şah din alte localităţi în ultimii ani. Abia în ziua precedentă începerii competiţiei s-au decis să participe şi au făcut-o cu folos pentru comunitatea şahistă din Roman. Cea mai dificilă partidă am avut-o cu adolescentul Bogdan Crăciun, pe care am câştigat-o când mai aveam doar vreo 10 secunde din timpul alocat.” Bogdan Sava
Romaşcanul nu este la prima victorie la o competiţie de şah în Paşcani, participând cu succes şi în vara acestui an la Zilele Paşcaniului. Pentru Bogdan Crăciun, fost campion judeţean de juniori în Neamţ, participarea a fost mai degrabă dezamăgitoare, marcată de ratările în partidele cu Sava şi Petcu, unde a refuzat oferte de remiză care i-ar fi asigurat o clasare mai bună.
La una din secţiunile de copii a participat şi un romaşcan, însă doar în prima zi de concurs.
Bogdan Sava

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !