În scandalul “bombei” interlopilor Mararu – Mironescu s-a luat decizia definitivă (VIDEO)

bombaÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, astăzi, 5 februarie, să respingă apelurile declarate de toţi inculpaţii din celebrul dosar “Bomba de sub mașină”, în care sunt implicați nemțenii Bogdan Mararu și Ioan Mironescu, și membrii familiei Pădurariu. Mai  În 2013, mai multe persoane din familia Pădurariu, la cererea lui Mironescu, au acceptat să monteze explozibil sub maşina lui Mararu. Imagini de la flagrantul DIICOT legat de amplasarea bombei găsiți în continuare.

Apelurile sunt nefondate

Astăzi, DIICOT a precizat următoarele: “Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a  respins ca nefondate apelurile declarate de către inculpaţii Mironescu Ioan Dumitru, Hoşteanu (fost Pădurariu) Daniel, Lăcătuş Cosmin Irinel, Jâtaru Petrică şi de partea civilă Mararu Bogdan Anton împotriva sentinţei penale nr.45 din 31 martie 2014 pronunţată de Curtea de Apel Bacău. Deduce din pedeapsa rezultantă perioada reţinerii şi arestării preventive pentru inculpatul Mironescu Ioan Dumitru începând cu data de 12.02.2013 la zi şi pentru inculpaţii Hoşteanu (fost Pădurariu) Daniel, Lăcătuş Cosmin Irinel, Jâtaru Petrică, Popa Ovidiu şi Cristofor Emil începând cu data de 11.01.2013 la zi”.

În plus, Ioan Mironescu trebuie să achite suma de 460 lei cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 260 lei, reprezentând onorariul parţial pentru apărătorul desemnat din oficiu se avansează din fondul Ministerului Justiţiei.De asemenea, obligă apelanţii inculpaţi Hoşteanu (fost Pădurariu) Daniel, Lăcătuş Cosmin Irinel şi Jâtaru Petrică la plata sumei de câte 720 lei cheltuieli judiciare către stat, din care suma de câte 520 lei, reprezentând onorariile apărătorilor desemnaţi din oficiu se avansează din fondul Ministerului Justiţiei.

Bogdan Mararu este obligat la plata sumei de 100 cheltuieli judiciare către stat. Onorariul cuvenit apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimaţii inculpaţi Popa Ovidiu şi Cristofor Emil, în cuantum de câte 520 lei, se plăteşte din fondurile Ministerului Justiţiei.

Explicații suplimentare

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Neamţ  la data  27 martie 2013

Inculpații Mironescu Ioan Dumitru, 39 de ani, Pădurariu Daniel, 44 de ani, Lăcătuş Cosmin Irinel, 32 de ani, Popa Ovidiu, 31 de ani, Cristofor Emil, 29 de ani şi Jâtaru Petrică, 34 de ani, au fost trimși în judecată pentru  săvârşirea infracţiunilor de constituire a unei grupări infracţionale,  acte de terorism,  instigare / tentativă la distrugere, instigare / tentativă la omor calificat și nerespectarea regimului materiilor explozive.

Conform procurorilor, în sarcina inculpaţilor Mironescu Ioan Dumitru, lider al lumii interlope din municipiul Piatra Neamţ şi Pădurariu Daniel  se reţine că au constituit o grupare infracţională, instigând membrii grupării in scopul suprimării vieţii părţii  vătămate – Bogdan Mararu., oponent pe plan local al inculpatului Mironescu Ioan Dumitru.
În acest scop, inculpatul Mironescu Ioan Dumitru a procurat şi predat inculpaţilor un dispozitiv exploziv improvizat, având greutatea de circa 1000 grame.  Dispozitivul era perfect funcţional şi apt de a detona şi conţinea un amestec de produse chimice din categoria materiilor şi amestecurilor explozive, care se regăsesc în mod uzual în compoziţia explozivilor de tipul dinamitelor.
“În noaptea de 10/11.01.2013, în  jurul orelor 02.20, membrii grupării au amplasat dispozitivul exploziv sub autoturismul proprietatea părţii vătămate, autoturismul fiind parcat in spaţiul public, in apropierea locuinţei acesteia din municipiul Piatra Neamţ.
Inculpaţii au acţionat cu intenţia de a a suprima viaţa părţii vătămate prin  detonarea dispozitivului şi producerea  unei explozii la punerea in mişcare a autoturismului.
Producerea rezultatului urmărit a fost stopată urmare a intervenţiei organelor de urmărire penală, care monitorizau activitatea infracţională a inculpaţilor”, spuneau, în 2013, procurorii DIICOT.

Imagini de la momentul în care procurorii DIICOT au organizat flagrantul legat de amplasarea bombei se pot urmări mai jos.

Mai multe imagini și informații legate de interlopii din Piatra Neamț puteți urmări din știrea realizată de Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !