Un nou site de știri în Roman

siteLa cinci ani de la înființarea News-Roman, pe scena presei scrise online din Roman apare un nou site de informații – InRoman.ro.

Din ceea ce cunoaștem, ÎnRoman.ro este coordonat de jurnalista Teo Rusu, cunoscută pentru activitatea de la RomTV, Ziarul de Roman și TopAll, precum și deținătoare a blogului teorusu.ro.

Conform Facebook, alături de echipa ÎnRoman.ro se află și jurnalistul Dan Vasiliu, comoderator al emisiunii Retrospectiva Săptămânii de la televiziunea online Roman24 și corespondent al cotidianului Ceahlăul.

Site-ul a fost lansat pe 1 februarie 2016, iar în primul articol sunt precizate următoarele: “În ultimii ani, presa locală și națională a fost ținta unui proces de deprofesionalizare, redacții importante fiind decimate, iar jurnaliștii forțați să facă compromisuri. Totul s-a întâmplat din diverse cauze – economice, culturale etc – și din an în an, situația a fost mai greu de îndurat și mai amară pentru jurnaliștii care mai au un dram de demnitate profesională, dar și pentru cititorii ce au privit cu din ce în ce mai multă neîncredere tagma jurnaliștilor. Calitatea știrilor a devenit proporțională cu interesele patronilor, obiectivitatea redactorilor fiind ”ajustată” de superiori. Din fericire, reacția societății civile poate salva presa. inRoman.ro este în slujba comunității. Punct. Nu suntem ai nimănui decât ai comunității și nu servim unor interese obscure, ci doar interesului general al adevărului și al informării corecte”.

Următoarele articole prezentate pe site se referă la anchete realizate de Teo Rusu, publicate și pe alte site-uri de profil, legate de nume importante din politică sau administrație – senatorul Ioan Chelaru sau primarul Laurențiu Leoreanu, precum și anchete legate de „acțiuni” din sfera companiei ApaServ.

În acest moment, pe piața online a presei scrise exclusiv din Roman mai există, pe lângă InRoman.ro și News-Roman, Romanul Financiar și Ziarul de Roman, la care se adaugă televiziunea online Roman24.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !