Poza zilei

Ce firme romașcane au câștigat lucrări și bani de la buget

Mai multe firme din Roman au încasat milioane de euro anul trecut, din fonduri ale bugetului local și prin proiectele europene încheiate în 2013. Cea mai mare sumă a venit prin proiectul european PIDU – 6,2 milioane de euro, lucrare care a fost împărțită între zece societăți romașcane. Opt dintre acestea au mai câștigat cel puțin o licitație, dacă nu chiar două lucrări anul trecut și care se vor realiza anul acesta. Pentru prima dată în istoria ultimilor ani, străzile din oraș au fost anul trecut asfaltate de o firmă din Bacău.

Un proiect european, zece firme angajate

De departe cei mai mulți bani au fost cheltuiți pentru PIDU, proiect european de 6,2 milioane de euro, și care a vizat modernizarea scuarului de lângă Hotelul Roman, a modulelor I și IV ale Pietonalului Ștefan cel Mare și a 30 de străzi din municipiu. Finalizarea Planului  înseamnă 9.859 m de stradă modernizată, amenajarea a 8.920 mp de parcări, 36.729 mp de trotuare și 2.703 m canalizare.

Lucrările la PIDU au fost împărțite între mai multe firme. Scuarul de la Hotel a costat 941.273,68 lei și a fost realizat de Bacor Prod Com SRL și Romurban Construct SRL.

Tronsoanele 1 și 4 din Pietonal au fost modernizate de Modern Construct, în asociere cu Contact Steel și SC Strud Construct SRL pentru suma de 2.110.095,60 lei. Din totalul de 30 de străzi incluse în proiect, jumătate au fost realizate de Imrom, în asociere cu Occidental Construct și Vlanda Company SRL – contract de 10.616.998,64 lei și celelalte 15 străzi – SC Darcons, în asociere cu SC Valdus și SC Hidroterm SA, pentru suma de 9.533.889,92 de lei.

SC Occidental Construct SRL este firma care se va ocupa și de continuarea PIDU, având de completat proiectul european cu zece capete de străzi sau parcări ce nu au fost cuprinse pe finanțarea externă. Valoarea contractului pentru aceste lucrări este de 2.574.506 lei, iar în aceste zile se termină parcarea de la Pascal și vor urma cele din spatele Casei de Cultură și cea de la Poștă.

Ștrandul, cel mai costisitor proiect

Bacor Prod Com SRL și Romurban Construct SRL au câștigat anul trecut alte două lucrări importante, pe bugetul local de data aceasta. Asocierea dintre cele două firme vizează un contract pentru modernizarea Ștrandului de aproape 6 milioane de lei, din care 2 milioane de lei au fost deja plătite. Anul acesta, pentru acest obiectiv, în bugetul local s-au alocat încă 300.000 de lei. Alte 1,3 milioane de euro va costa modernizarea ultimului tronson din Pietonalul Ștefan cel Mare, inclusiv reabilitarea parterului I, lucrare ce va debuta anul acesta și se va încheia cel mai probabil anul viitor.

Modern Construct și Contact Steel sunt firmele care, din această primăvară, se vor ocupa de a ridica la Piața Centrală o parcare etajată, costurile estimate fiind de 1.700.000 de lei.

Străzi asfaltate cu firmă din Bacău

O altă firmă romașcană – Imrom – a câștiga modernizarea celor două artere ocolitoare. Pentru Artera Roman Est – DJ207A – E85, finanțarea este asigurată în cea mai mare parte de la Guvern, după ce primele două porțiuni din ocolitoare au fost realizate cu bani de la Consiliul Județean și bugetul local. Tot Imrom, dar în asociere cu Hidroterm, se ocupă de modernizarea Arterei Roman Vest, lucrare finalizată în proporție de 30%. Valoarea contractului pentru această investiție este de 8.024.625 lei, iar din aceasta s-au achitat 2.901.999 lei.

Tot Hidrotem este societatea care a câștigat licitația pentru programul de extindere a rețelei de apă, lucrare finanțată de Administrația Fondului de Mediu. Anul trecut, societatea a realizat lucrări în valoare de aproape 1,4 milioane lei, anul acesta urmând să se vadă dacă se mai alocă fonduri.

Asfaltările realizate anul trecut prin programul suportat cu bani din bugetul local nu au mai fost câștigate, ca-n alți ani, de o firmă din Roman, ci de una din Bacău – Electronus Piaf SRL. Valoarea contractului a fost de 2.511.340 lei, pentru 42.238 mp de suprafaţă stradală reparată, 81 de cămine ridicate la cotă și 43 de gaighere ridicate la cotă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

News-Roman © 2010-2016 - De 6 ani împreună !
Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !