robinet

PSD-iștii vor apă gratis pentru familiile nevoiașe

Conducerea Organizației Roman a PSD vrea să propună, la următoarea ședință de Consiliu Local, un proiect pentru subvenționarea apei pentru familiile cu venituri reduse. Președintele Leonard Vacaru spune că proiectul vine ca urmare a solicitărilor primite din partea romașcanilor care se plâng că nu-și pot permite să plătească apa. Ideea social democraților ar fi ca bugetul local și bugetul companiei ApaServ să subvenționeze trei metri cubi de apă lunar pentru familiile care au venituri pe membru de familie de sub 350 de lei. „Noi suntem primii din județ care ridicăm această problemă, deoarece costul apei – de 8,2 lei – mi se pare exagerat de mult în condițiile în care cei mai mulți cetățeni au venituri foarte mici. Vom depune proiectul în următoarea ședință de consiliul local. Am discutat cu specialiștii noștri ca să găsim și sursele de finanțare. ApaServ este o societate a județului, dar folosește infrastructura municipiului. Propunem ca din veniturile suplimentare ApaServ și bugetul local să subvenționeze trei metri cubi de apă. ApaServ să suporte 1-2 metri cubi, iar comunitatea tot la fel. Am văzut că numai pentru spații verzi s-au alocat 8,6 miliarde de lei”, a spus președintele Vacaru. Estimările făcute de social democrați arată că de această subvenție ar putea beneficia 5.000 de familii din Roman. Un alt proiect pe care PSD Roman vrea să-l încurajeze în viitor este facturarea individuală.

Primarul Leoreanu nu prea vrea

Primarul municipiului Roman nu s-a arătat foarte încântat de proiectul pe care consilierii PSD vor să-l propună – subvenționarea a trei metri cubi de apă pentru romașcanii ale căror venituri lunare pe membru de familie sunt sub 350 de lei. Acesta spune că o bună parte a bugetului local este deja îndreptată către acțiuni sociale, iar „ce e prea mult strică”. „Atunci vom subvenționa și carnea, apoi vinul… Noi, prin ajutoarele de urgență acordate și centrele sociale pe care le-am înființat, cheltuim deja din bugetul local două milioane de euro. Romanul nu este Boston. Mă bucură ideile celor din jur, dar eu când am venit cu o idee, mi-am luat trăistuța în spate și am plecat la București, pentru a face rost de finanțări pentru proiectele mele. Nu pot lua bani de la alte capitole, pentru că asta se cheamă infracțiune”, a spus primarul Leoreanu.

Edilul spune că nici nu va sprijini această propunere la compania județeană ApaServ, în speranța că societatea va putea suporta cei metri cubi de apă pentru circa 5.000 de familii necăjite din municipiu. „Cei de la PSD au reprezentanți în AGA și CA la ApaServ. Să convingă ei compania, ca apoi să nu spună că îmi arog eu toate meritele. E ideea lor, ei să obțină subvenționarea”, a mai declarat primarul Leoreanu. Trecând peste ironii, acesta spune că, în acest moment, dat fiind proiectul în derulare de 107 milioane de euro al ApaServ, compania nu poate risca să aplice astfel de modificări în structura veniturilor. Un astfel de proiect se poate aplica după 2014, când primarul Laurențiu Leoreanu spune că are un alt „plan” pentru apa romașcanilor.

 

La începutul anului, la votarea bugetului, PSD-iștii au mai propus și continuarea proiectului de acordare lunar de tichete pensionarilor și persoanelor cu handicap cu venituri mici. Conducerea Primăriei Roman, care are și majoritate în Consiliul Local, a respins pe jumătate ideea, tichtele acordându-se doar de Paște și Crăciun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !