Medalii pentru romașcanul Florin Asmarandei (Detașamentul de Pompieri Roman)

Sergentul major Asmarandei Florin, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman, a participat, în perioada 25 august – 3 septembrie 2011, la Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor, desfăşurate la New York. În cadrul acestei olimpiade a sportivilor din structurile de poliţie şi pompieri, romașcanul a participat la două dintre probe, respectiv „aruncarea greutăţii” şi „aruncarea ciocanului”.

La specialitatea concurentului, „aruncarea ciocanului”, sergentul major Asmarandei Florin a obţinut medalia de aur, poziţie ocupată în urma celor peste 51 de metri cât a măsurat aruncarea. În acest clasament, locul II a fost obţinut de un aruncător al ţării organizatoare, sportivul american obţinând o aruncare de 48 de metri. La cea de-a doua probă la care s-a înscris singurul reprezentant nemţean în lotul României, „aruncarea greutăţii”, acesta a obţinut un onorant loc III, adjudecându-şi medalia de bronz. 

Sergentul major Asmarandei Florin, absolvent al Şcolii de Subofiţeri Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu„ Boldeşti (2008 – 2010), practică sportul de performanţă din anul 2003, fiind legitimat la unul dintre cluburile cu tradiţie între şcolile de atletism, Clubul Atletic Roman. „Sunt foarte mulţumit pentru că am încheiat anul competiţional 2011 pe podium, cu două rezultate foarte bune. De-a lungul sezonului 2011, rod al celor 10 luni de pregătire serioasă şi constantă în cadrul clubului la care activez – Clubul Atletic Roman, am reuşit să-mi îmbunătăţesc mai multe recorduri personale şi să obţin mai multe trofee. Olimpiada de la New York, fiindcă sub aspectul organizării şi al pregătirii concurenţilor aici poate fi încadrată, a fost încă un prilej de a-mi îmbogăţi palmaresul. Concurenţa a fost una acerbă, participanţii dovedindu-se a fi competitori redutabili, dar în cele din urmă „sacrificiul şi devotamentul” care ne călăuzeşte pe noi, pompierii români, în tot ceea ce facem, au fost determinante pe timpul întrecerilor.  După o pauză competiţională, asimilate unei perioade de odihnă, până în jurul zilei de 15 octombrie, voi relua antrenamentele, anul 2012 fiind un an încărcat sub aspect competiţional. Evident, vreau ca anul 2012 să fie şi mai bun decât acest an şi, de ce nu, la viitoarele Jocuri Mondiale ale Pompierilor care se vor desfăşura la Sidney – Australia, să stabilesc un nou record mondial”, a declarat sergent major Asmarandei Florin .

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !