Primarii PSD cer demisia lui Alin Antochi

Astăzi, la Piatra Neamț, a avut loc o ședință „fulger” inițiată de mai mulți primari ai PSD, la sediul partidului. Ideea acestei întâlniri a fost aceea de a discuta deschis cu președintele formațiunii, avocatul Alin Antochi, căruia primarii i-au reproșat că nu s-a implicat „suficient”. Totul a pornit de la faptul că, la nivel central, USL a decis ca PNL să dea candidatul pentru președinția Consiliului Județean Neamț. Mai mult, primarii i-au cerut lui Alin Antochi, mai pe „ocolitelea„, demisia din conducerea formațiunii. 

Prima ședință cu cântec” 

Mai mulți primari ai PSD l-au „convocat” pe președintele Alin Antochi la o discuție în cursul zilei de astăzi. Din informațiile obținute de noi, totul pornește de la nemulțumirea unora dintre edili vizavi de modul în care președintele PSD s-a „impus” la nivel național în ceea ce privește desemnarea candidatului pentru șefia Consiliului Județean Neamț – candidat ce va aparține PNL. Un  alt reproș adus conducerii PSD Neamț este acela legat de faptul că Alin Antochi nu și-a făcut timp pentru a-i chema mai des la discuții pe primari, în ședințe.

Alin Antochi nu a dorit să comenteze discuțiile din ședința cu primarii, însă a confirmat că există nemulțumiri la nivelul primarilor, însă a precizat că nu toate sunt fondate. „Nu vreau să comentez cele discutate astăzi. Există unele nemulțumiri – care sunt corecte, dar toate lucrurile trebuie privite în ansamblu lor”, a precizat Antochi.

Primarii PSD nu au cerut clar demisia lui Alin Antochi, ci s-au legat mai mult de exemple din trecut, atunci când unii lideri politici, în cazuri asemănătoare cum ar fi pierderea alegerilor pe Colegiul 6, și-au prezentat demisia, după care au fost „rugați” să-și schimbe decizia și să se întoarcă pe funcții.

Una peste alta, rezultatele de la alegerile din Colegiul 6 arată că unii dintre primarii PSD nu au jucat tocmai social-democrat, ci mai mult democrat-liberal, iar conducerea partidului a promis o analiză asupra acestor situații de dublare. Mai mult, presa din județ a relatat, în câteva articole, tocmai faptul că frâna” în anumite momente a venit de la Roman, totul fiind de fapt un joc de manipulare, în care hățurile printre primari le trag cei doi președinți: de la județ – Alin Antochi și de la Roman – senatorul Ioan Chelaru. Cine va câștiga în această bătălie urmează să vedem, însă zvonurile din ultima perioadă conform cărora lui Alin Antochi îi va sta capul unde îi stau picioarele nu s-au adeverit nici pe departe.

În plus, o ultimă sondare printre social democrați arată că există voci care susțin o candidatură din partea PNL pentru șefia județului și chiar pentru cea de la Roman, dat fiind faptul că șansele de a bate PDL-ul la alegeri sunt relativ scăzute, iar un procent dezastruos pentru PSD ar trage formațiunea în jos. Așa candidatul de la PNL rămâne cu o imagine șifonată, iar PSD va avea pe cine să arate cu degetul.a 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !