Reabilitarea Casei Celibidache va costa un milion de euro

casa sergiu celibidacheAutoritățile locale au finalizat proiectul privind reabilitarea și modernizarea Casei Celibidache, imobil înscris în lista monumentelor istorice ca și Casa Vornicului Done. Costurile acestor lucrări se ridică la aproape un milion de euro, proiectul fiind depus pe fonduri europene în parteneriat cu Ministerul Culturii.

Prin acest proiect, Casa Celibidache nu va fi doar restaurată, ci va fi și modernizată, eventual recompartimenzată. Astfel, la parter va fi amenajat un complex expoziţional dedicat tradiţiei locale, compus din sală conferinţe și spaţii de expunere, structurate astfel încât să găzduiască expoziţii reprezentând tradiţia locală în locuire şi muzică (obiecte casnice, covoare, broderii, costume naţionale, instrumente populare, obiceiuri ale locului), dar şi expoziţii de icoane vechi sau carte bisericească. La etaj vor fi amenajate spaţii dedicate dirijorului Sergiu Celibidache, însemnând o sală de audiţii – atât pentru manifestări etno-culturale, cât şi pentru muzică de cameră, astfel că se vor proiecta echipamente care să asigure acustica adecvată – și un spaţiu muzeu dedicat compozitorului și dirijorului Sergiu Celibidache, unde se vor expune fotografii, obiecte şi documente ale marelui muzician, pe panouri şi în pupitre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !