Acordul pentru consolidarea Bibliotecii Roman, semnat si parafat

Astazi, in prezenta reprezentantilor Primariei Roman si cei ai Consiliului Judetean Neamt, a fost semnat acordul de parteneriat prin care cele doua institutii isi unesc fortele pentru a consolida si reabilita cladirea care adaposteste Biblioteca Municipala George Radu Melidon. Importanta acestui proiect este cu atat mai mare cu cat Biblioteca deserveste nu numai municipiul, cat si cele 28 de comune arondate.  

Primarul Laurentiu Leoreanu le-a multumit romascanilor ca au sprijinit acest proiect si a apreciat ca fiind deosebita implicarea Consiliului Judetean in acordarea de ajutor municipiului Roman. Numai in acest an, printre obiectivele reabilitate in oras se numara Casa Hogas sau Casa Sperantei, de pe strada Ștefan cel Mare. Tot anul acesta, Consiliul Judetean a suportat, în totalitate, costurile de construire a noului sediu pentru Muzeul de Stiinte ale Naturii.

Proiectul de consolidare a Bibliotecii se afla deja pe masa expertilor, urmand ca licitatia sa aiba loc la finele acestei luni.

Potrivit acordului de asociere, investiția totală pentru reabilitarea Bibliotecii Municipale se ridică la peste 38 de miliarde de leu vechi. Consiliul Judetean Neamt va asigura cofinanțarea proiectului cu suma totală de 16 miliarde de lei vechi, insa pentru anul in curs va va aloca 2 miliarde de lei vechi, urmînd ca, anual, în funcție de condițiile financiar-bugetare și de gradul de executare al lucrărilor, să aloce sumele necesare finalizarii investitiei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !