Romanul, un cuvânt de spus la descentralizare

Primarul Laurențiu Leoreanu a plecat luni, 4 noiembrie, la București pentru a participa la reuniunea extraordinară a comitetului director din cadrul Asociației Municipiilor din România, tema principală de discuție fiind proiectul de descentralizare. Primarul Romanului spune că nu a plecat la dezbatere cu mâna goală, avand el însuși mai multe propuneri pentru îmbunătățirea proiectului de lege: „Vom discuta câteva lucruri pe ordine publică, privind propunerea unor repere minimale și maximale pe parcul de mașini, dar și pe salarizare și organigramă. Un alt subiect va fi găsirea unor soluții pentru casele de cultură”.

În varianta actualului proiect de lege privind descentralizare, primarul Laurențiu Leoreanu spune că acesta ar trebui să suporte noi modificări, în sensul că orice serviciu dat pe mâna administrației locale să vina cu tot cu finanțare. „Voi merge și voi discuta. Deocamdată nu există un proiect final, este un proiect însăilat pe care se discută. Sigur vom lua Clubul Sportiv și Clubul Elevilor. Dacă e cu tot cu sursă de finanțare e bine, dacă ni-l dă în spate – nu avem cu ce să le ducem. Una dintre propunerile mele la comitetul director este să descentralizeze i sursa de finanțare. Altfel nu se poate. Calul nu poate să tragă la căruță fără ovăz, altfel piere”, susține edilul Romanului.

Proiectul de lege a descentralizarii, proiect pe care Guvernul Ponta își va asuma răspunderea în fața Parlamentului în noiembrie, este realizat de ministerul Dezvoltarii, condus de Liviu Dragnea. Proiectul prevede, în mare, transferul unor instițutii centrale de la ministere către consiliile județene și consiliile locale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !