Un romașcan plecat în Anglia le spune românilor: Fugiți, fraților!

catalin frandesLa început de an, pe site-ul expunere.com, apare un interviu dat de un romașcan plecat de aproape 13 ani în Anglia. Acesta spune că viața din România de la acea vreme îi permitea să trăiască lui, soției și celor doi copii, de pe o zi pe alta, dar datoriile creșteau tot de la zi la zi. Catalin Frandes are 45 de ani, este din Roman şi a ajuns în Anglia în 2003. Este asistent medical şi locuieşte în Rugby (Warwickshire). Acesta are un singur sfat pentru românii rămași în țară: Fugiți, fraților!

Interviul în integralitate îl puteți citi accesând următorul link – Un sfat pentru români: Fugiti, fratilor!

Pe lângă povestea romașcanului, articolul a înregistrat peste 160 de comentarii, pro și contra vizavi de descurajarea pe care o manifestă bărbatul față de ceea simte că se întâmplă în România. Unii dintre comentatori spun că au încercat să se întoarcă în țară, să facă afaceri, dar s-au “lovit” de forța de muncă, mai degrabă de mentalitatea românului care vrea să și bea la serviciu, și concediu de trei săptămâni pe lună sau de dorința de a-și fura patronul. Alții, mai optimiști, spun că România este țara lor și vor să se întoarcă acasă, pentru că în străinătate, acceptați sau nu de vecini, se simt la fel de străini, nedoriți, musafirii cărora li se pupă mâna pentru a pleca înapoi.

Foto: www.expunere.com

 

One thought on “Un romașcan plecat în Anglia le spune românilor: Fugiți, fraților!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !