Centrala ciupercă este demolată

photo (7)După ani de zile în care au aşteptat un investitor interesat, reprezentanţii administraţiei publice locale au decis ca „centrala ciupercă” să fie dărâmată și au trecut astăzi, 3 martie, și la fapte. De dimineață, mai multe echipe ale Primăriei Roman au “descins” cu utilaje în zona Smirodava – C.A. Rosetti pentru a demola fosta centrală nr. 6 de cartier, cunoscută ca centrala ciupercă.

Soluția găsită de autorități vine după ce de ani de zile s-a așteptat găsirea unui investitor interesat să o preia, însă estimările investiției arătau că acesta trebuia să dispună de aproape 200.000 de euro. Mai mult, conducerea Primăriei a făcut o sondare pe tema a ceea ce s-ar putea construi pe locul fostei centrale, iar propunerile aau vizat de la amenajarea unui centru spa, a unui restaurant, dar și locuri de parcare sau loc de joacă pentru copii.

Demolarea controlată nu se va face prin implozie, din cauza apropierii imobilului vizat de celelalte construcţii – majoritatea blocuri de locuinţe. In locul clădirii vor fi amenajate locuri de parcare rezidenţiale.

Centrala 6 este printre puține astfel de clădiri care mai sunt deținute de Primăria Roman, celelalte fiind vândute dinainte de 2008 și transformate de noii proprietari în fabrici sau depozite. Centrala ciupercă a adus suficiente probleme actualei administrații, deoarece hoții au furat “pereții” din fier, iar de multe ori aici și-au găsit adăpost oamenii străzii sau interiorul a fost transformat în ghenă de gunoi.

Conform estimărilor celor care lucrează în domeniu, o demolare controlată poate ajunge şi la 50.000 de lei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !