Întrebări întrebătoare, ghici ciupercă ce-i?

ciupercaPSD Neamț, PSD Roman sau PSD Crăcăuții din deal din Neamț le propune alegătorilor, cetățenilor de orice vârstă, sex și culoare a pielii, proiectul: “PSD îți dă puterea!”, “prin care ne dorim să oferim cetățenilor județului ‪Neamț posibilitatea de a se implica activ în desemnarea listei de consilieri locali pentru alegerile din acest an”, am încheiat citatul.

Foarte frumos. O deschidere către electorat, în condițiile în care până acum pe liste ajungeau (nu doar la PSD, ci la partide în general) numai cumetrii, frații, vecinii, surorile, amantele și nașii, toți, evident, cu cașcaval sau lipici la pușculiță.

În cutiile poștale din Roman s-au și împărțit și flyere prin care cetățenii își pot exprima opinia, iar propuneri se pot trimite și pe adresa online http://psdpiatraneamt.ro/psd-iti-da-puterea. Foarte bine, să-și spună fiecare “păsul”, “să-l dea în gât pe cel mai bun de lângă el sau chiar pe el”.

Într-un comunicat de presă semnat de Ionel Arsene, președintele PSD Neamț, și publicat pe site-ul PSD Roman (www.psdroman.ro), șeful social democraților spune: “Alegerea pe care o faceți s-ar putea regăsi printre numele de pe lista de consilieri ai PSD. Puteți să vă spuneți părerea accesând link-ul , dar aștept propunerile dumneavoastră și pe pagina mea personală de Facebook”.

Prima întrebare, în contextul acestei ultime declarații, părerea mea contează sau decizia se va lua tot de “echipa PSD” sau de șeful PSD?

A doua întrebare: dacă pe primele locuri, în preferințele electoratului, apar membri din alte partide, atunci ce se întâmplă? Aceștia sunt convinși să vină în PSD? Sau pot reprezenta interesele PSD fiind de la alt partid sau independenți get beget?

A treia întrebare și ultima: Cum asigură partidul transparența acestui sondaj? Există o statistică săptămânală publicată undeva, să vadă poporul cam care sunt “acum” propunerile cetățenilor sau lista se va vedea doar când se va depune la Biroul Electoral?

Claudia Matei

 

 

One thought on “Întrebări întrebătoare, ghici ciupercă ce-i?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !