Alin Antochi, ministru secretar de stat

Romașcanul Alin Antochi, demis de Guvernul Cioloș de la Ministerul Justiției

Alin Antochi, ministru secretar de statLa finele anului trecut, romașcanul Alin Antochi a fost eliberat din funcția de secretar de stat în Ministerul Justiției. Premierul Dacian Cioloș a decis eliberarea acestuia din funcție, astfel încât județul Neamț nu mai are la acest moment niciun reprezentant la nivel înalt în luarea deciziilor.

Miercuri, 16 decembrie 2015, premierul Dacian Cioloş a decis eliberarea din funcţiile de secretar de stat în Ministerul Justiţiei a lui Alin Lucian Antochi (UNPR) şi a Dianei Marielissa Voicu.

Marți, 5 ianuarie 2016, la Ministerul Justiției au fost numiți alți doi secretari de stat. Conform celor de la Mediafax, Adrian Baboi-Stroe este tehnocrat, iar Anca Magdalena Chiser a figurat în 2004 pe listele PSD pentru un loc de deputat.

Potrivit deciziilor publicate marţi în Monitorul Oficial, Liviu Stancu a fost eliberat, la cerere, din funcţia de secretar de stat în Ministerul Justiţiei. În locul său a fost numit Adrian Baboi-Stroe. Acesta este expert în politici publice, având un masterat la London School of Economics and Political Science. Noul secretar de stat a lucrat în cadrul unor ONG-uri ca Transparency International sau Institutul pentru Politici Publice, dar şi la Delegaţia Comisiei Europene în România. Anca Magdalena Chiser a fost numită în funcţia de secretar de stat la Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri. Potrivit profilului de LinkedIn, din decembrie 2014 este consilier personal în cadrul ministerului Economiei, după ce timp de 10 ani a fost consilier parlamentar în cadrul Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare a Camerei Deputaţilor. Între 2004 şi 2005 a urmat cursurile Colegiului Naţional de Apărare, mai scrie Mediafax.

Alin Antochi este avocat, fost președinte al PSD Neamț și, pentru aproape jumătate de mandat, a reprezentat social democrații în Parlamentul European. Romașcanul a fost promovat în funcția de secretar de stat la Ministerul Justiției din partea UNPR, printr-un lobby făcut de regretatul Culiță Tărâță, și el romașcan, fost președinte al Consiliului Județean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !