Verificări pentru combaterea infracţiunilor contra patrimoniului

monedeÎn perioada 2 decembrie 2015 – 3 ianuarie 2016, poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au desfăşurat controale și verificări privind respectarea prevederilor privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia personalului unităţilor economice care manipulează şi depozitează valori însemnate, ori transportă valori monetare.

Astfel, în perioada de referință au fost verificate 198 de unități ce desfășoară activități în domeniu, 124 de spații de depozitare, precum și 18 de transporturi de valori, fiind aplicate 12 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 333/2003, în valoare totală de 4200 de lei.

În cadrul acțiunilor desfășurate, a fost verificat modul de respectare a reglementărilor legale privind organizarea şi realizarea pazei şi protecţiei bunurilor şi valorilor pe timpul manipulării, păstrării ori depozitării acestora.

De asemenea, au fost efectuate controale la societăţilor care realizează transportul de valori, precum și pentru reducerea riscului producerii unor infracţiuni grave asupra persoanelor care efectuează operaţiuni cu valori monetare sau a personalului de pază şi protecţie. Controalele efectuate de poliţiştii pe linia transportului de valori au urmărit, cu predilecție, prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului. Totodată au vizat modalitatea de organizare şi executare a transportului de valori cu respectarea prevederilor legale incidente, respectiv colectarea şi transportul numerarului cu autoturisme amenajate şi personal însoţitor înarmat, precum şi asigurarea protecţiei locurilor de depozitare a valorilor cu respectarea minimă a cerinţelor de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !