Poza zilei

CJ Neamţ cumpără două aparate de ventilaţie pentru bolnavii din Roman

Consilierilor judeţeni li se cere acordul pentru achiziţionarea a două aparate de ventilaţie necesare susţinerii funcţiilor vitale ale pacienţilor cu insuficienţă respiratorie internaţi în Spitalul Municipal de Urgenţă Roman.

Solicitarea urmează să fie dezbătută în şedinţa de joi, 10 februarie, a Consiliului Judeţean Neamţ. Consilierii ar trebui să aprobe cheltuirea sumei de 170 mii lei, bani ce urmeayă să fie acordaţi în două tranşe egale şi anume: prima tranşă în sumă de 85 mii lei să fie alocată în semestrul I, iar tranşa a doua  în semestrul  II/2011.

“Această achiziţie este imperios necesară Spitalului Municipal de Urgenţă Roman pentru dotarea Centrului de Primire Urgenţe şi a Secţiei ATI. Datorită lipsei acestor aparate au fost situaţii de intervenţii chirurgicale care nu s-au efectuat, pacienţii fiind transferaţi la spitale din alte judeţe cu dotări corespunzătoare unor astfel de intervenţii. Ţinând cont că numărul mare de pacienţi internaţi sunt din zona rurală arondată şi nearondată(localitatea Roman se află la graniţa judeţului) spitalului, inclusiv persoane aflate în tranzit, persoane cu politraumatisme, ca urmare accidentelor rutiere de pe DN2-E85 apreciem că este necesar acordarea acestui sprijin financiar ”, se arată în expunerea de motive înaintată consilierilor judeţeni. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

News-Roman © 2010-2016 - De 6 ani împreună !
Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !