Elena Udrea: Liberalii blochează finanțarea microhidrocentralei

Deputatul Elena Udrea s-a întors în acest final de săptămână la Roman, în Colegiul de unde a obținut voturile pentru un mandat de parlamentar. Scopul vizitei a fost acela de a fi prezentă la cel mai mare eveniment desfășurat în acest an la Roman, și anume Festivalul Toamnei, manifestare care a reunit și invitați din străinătate. Totuși, parlamentarul democrat-liberal a profitat de ocazie pentru a critica actuala Guvernare USL, dar, mai mult, de a face public faptul că liberalii nemțeni au încercat să pună bețe-n roate unor proiecte derulate în Roman.

Actualul Guvern nu este în stare să facă nimic. Tot ce se mai face în Roman se face pe proiectele pe care eu le-am semnat când eram în fruntea MDRT și s-au semnat când PDL era la guvernare. De un an și ceva, banii nu mai vin către comunitate, pentru că USL nu este în stare să sprijine investițiile. După ce că nu pot ajuta, mai pun și piedici. Colegii din politică liberali au încercat, domnule primar Leoreanu, să vă blocheze proiectul cu microhidrocentrale. Dacă un proiect util pentru comunitate nu este al lor, atunci mai bine să se aleagă praful decât să pună umărul. Au încercat să blocheze finanțarea la Ministerul Economiei, au trimis și controale. Vestea bună este că nu au reușit să blocheze investiția, iar controalele au dovedit că lucrările se desfășoară legal. Nu au reușit să vă pună bețe-n roate. Nu v-au generat un dosar dumneavoastră personal. Această atitutdine nu este doar a PNL, ci așa înțelege USL să facă politică”, a declarat deputatul Elena Udrea.

Deputatul l-a menționat în declarațiile critice pe deputatul Dorin Ursărescu, chiar dacă i-a pocit de mai multe ori numele:  „Cum îl cheamă pe acest domn? Unul singur este. Florin Ursărescu, da. Dorin Ursărescu, Umbrărescu (n.r. – Dorin Umbrărescu, cunoscut ca regele asfaltului”.

Deputatul PDL spune că singura buturugă pe care a întâmpinat-o în Neamț a fost persoana liberalului romașcan. „Presupun că dânsul a dat comanda acestor blocaje și controale. Spun asta deoarece fac comparație cu ceilalți colegi parlamentari, indiferent de culoarea politică. Domnului Ursărescu nu-i pasă pasă de ce se întâmplă în județ. Nu este în stare să facă echipă. Cu ceilalți colegi, parlamentari din Neamț, am făcut front comun. Singurul care nu este în echipa nemțenilor este deputatul liberal Ursărescu”, a subliniat Elena Udrea.

 

Deputatul romașcan spune că, săptămâna viitoare, va depune în Parlament o modificare a legii privind consolidarea imobilelor cu risc seismic ridicat. Aceasta spune că amendamentul pe care vrea să-l propună este ca proprietarii să nu achite contra-valoarea tuturor lucrărilor de consolidare și reabilitare, ci doar partea de investiții, de îmbunătățiri aduse apartamentelor, nu și ceea ce a însemnat lucrările de rezistență. Vom vedea dacă parlamentarii nemțeni vor face front comun pentru a-i scăpa pe proprietarii fostului bloc cu bulină din Roman de a plăti, timp de 25 de ani, cei aproape 32.000 de euro estimați acum că s-au cheltuit cu reabilitarea imobilului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !