Familia unui romașcan fără șanse la o viață i-a donat organele, salvând alte vieți

donareRudele unui donator romașcan şi o echipă de medici sunt cei cărora un bărbat de 24 de ani și familia sa le vor rămâne recunoscători întreaga sa viaţă. Cu grave probleme cardiace, tânărul nu ar mai fi trăit mult, dacă nu primea, săptămâna trecută, o inimă nouă, la Institutul de Cardiologie din Târgu Mureş, primită din partea unei familii din Roman.

Mai exact, totul s-a întâmplat după ce un bărbat de 44 de ani din Roman a ajuns în moarte cerebrală din cauza unui accident vascular, iar rudele au fost de acord să doneze corneea, rinichii şi ficatul, precum și inima. Transplantul de inimă a durat opt ore, dar după o recuperare ce va dura trei săptămâni, tânărul pacient va putea să-şi reia viaţa normală. Tânărul căruia medicii i-au salvat viaţa provine dintr-o familie săracă, dintr-un sat din Vaslui. Șansa lui la viață a venit din partea familiei romașcanului pentru care medicii nu au mai putut face nimic. Corneea, rinichii și ficatul vor salva alte vieți.

În cei 20 de ani de activitate, la Institutul din Târgu Mureş s-au făcut 55 de transplanturi de inimă, anunță Digi24.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !