Sărbătoare în comuna Cordun

În acest final de săptămână, întreaga suflare din comuna Cordun a participat la un eveniment religios, care și-a dorit să readucă credința mai aproape de oameni. Un sobor de preoți, în frunte cu PS Ioachim Băcăuanul, a sfințit clopotnița cimitirului și resfințit casa de prăznuire a Bisericii din comună, ce poartă hramul Sf. Mare Mucenic Gheorghe. „I-am obișnuit pe cetățenii comunei ca în fiecare an să organizăm astfel de evenimente. Anul acesta este rândul Cordunului, iar anul viitor sărbătoarea se va muta la Simionești. Este important pentru comunitate să avem o clopotniță la cimitirul care are peste un secol de la înființare. De asemenea, am modernizat casa de prăznuire, construită după 1990, loc în care vom oferi și o masă caldă pentru cei necăjiți. Intenționăm ca, anul viitor, să construim o clopotniță nouă pentru Biserica din Cordun, însă investiția va fi pe mai mulți ani, deoarece costul estimat este de 500.000 de lei”, a declarat Adrian Diaconu, primarul comunei Cordun.

La eveniment a fost prezent și deputatul Ioan Munteanu, care a apreciat credința oamenilor de la sat mai puternică. „Nu poți să nu răspunzi la o astfel de invitație, mai ales acolo unde ți s-a dat votul. Nu trebuie să le fii alături oamenilor doar la alegeri, ci și la astfel de evenimente. Credința nu mai este la fel de curată, dar, prin astfel de acțiuni, Biserica încearcă să-i aducă pe oameni mai aproape”, a spus deputat Munteanu, amintind faptul că din zona Romanului are mai multe cereri venite din partea conducerii bisericilor pentru a primi ajutor, însă deocamdată bugetul statului nu are bani pentru astfel de investiții.

Un alt invitat de onoare la eveniment a fost senatorul PSD Ioan Chelaru, născut în Pildești. „Sunt fiu al acestor locuri, aici am crescut, am făcut școală și sunt legat de comunitate. Evenimentul face parte dintr-o întoarcere a omului spre sine, spre propriul suflet, o dovadă în plus că omul nu este doar materie, ci și spirit. Semnele credinței prin aceste sfințiri mai pun câte o picătură la întărirea credinței, dar și la chemarea omului spre bine. Religia, indiferent de care este și de cei care o slujesc, ne-a învățat de bine, doar dacă mă întorc la cele zece porunci. Este o îmbinare a tradiției creștine ortodoxe cu comunitatea de aici, una modernă, orășenească și cred că bucuria este una generală”, a spus senatorul.

În perioada următoare, comunitatea din Cordun va avea un nou motiv de bucurie, administrația locală scoțând de sub tipar o nouă monografie a locurilor, a doua după cea lansată în urmă cu 10 ani. Tot cu această ocazie, zece personalități ale comunei vor primi titlul de cetățean de onoare.


 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !