Pregătiri pentru distribuirea alimentelor de la UE pentru persoanele defavorizate

alimenteA început distribuția în județ a pachetelor de alimente în cadrul Programului Operațional  – Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD). Pachetele conțin zece produse alimentare.

Pentru județul nostru, distribuția pachetelor se realizează prin intermediul firmei SC Libro Events SRL. Livrările se fac de către firma furnizoare spre primării, în patru tranșe de maximum 15 zile calendaristice fiecare, iar prima tranșă a fost împărțită până pe 22 iunie în 23 de unități administrativ teritoriale, respectiv un procent de 25% din totalul cantităţii contractate pentru județul nostru. În ceea ce privește municipiul Roman, conducerea administrației locale a decis ca distribuirea alimentelor să se facă în momentul în care toate cele patru tranșe ajung în depozitul de la Clubul Țevilor, pentru a se evita o eventuală discriminare. Astfel, când toată cantitatea de alimente va ajunge, beneficiarii vor fi informați și chemați să le ridice. Estimarea este că, la finele lunii iulie, persoanele incluse în program vor putea să primească pachetul cu produse alimentare.

Fiecare pachet conține: 1 kg de făină albă, 2 kg de mălai, 400 g paste făinoase, 2 litri de ulei, 1 kg de zahăr, 300 g carne de vită la conservă, 200 g pateu de ficat de porc, 400 g pastă de tomate, 1 kg de orez, 500 g de fasole boabe.

Cine sunt beneficiarii

Conform datelor centralizate de la unitățile administrativ teritoriale, în județ sunt 125.867 beneficiari (pensionari cu venituri mai mici de 450 lei/lună, şomerii cu indemnizaţie mai mică de 450 lei/lună, beneficiarii de venit minim garantat şi cei de alocaţie pentru susţinerea familiei, persoane cu handicap grav şi accentuat), fiecare dintre aceștia urmând să primească câte 2 cutii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !