bani

ANRP plătește despăgubiri

baniDupă mulţi ani în care despăgubirile datorate persoanelor care şi-au abandonat forţat bunurile în Cadrilater, Basarabia şi Bucovina de Nord au fost amânate sau acordate în condiţii netransparente, Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților a emis Decizii de actualizare în toate dosarele.

După intrarea în vigoare a Legii nr. 164/2014, A.N.R.P. a emis Decizii de actualizare în 5.583 de dosare care au peste 18.000 de beneficiari. Prin aceste Decizii, sumele stabilite prin hotărâri emise de prefecturi în anii 2005 – 2014 au fost actualizate cu indicele de creştere a preţurilor de consum la nivelul anului 2014.

Suma totală de peste 919 milioane de lei, stabilită prin Deciziile de actualizare, se plăteşte în cinci tranşe, iar prima tranşă se acordă în acest an.

Până în prezent, s-au emis deja 3.890 de titluri de plată.

Printr-un comunicat, A.N.R.P. îi asigură pe toţi beneficiarii Legii nr. 164/2014 că până la sfârşitul anului vor fi emise titlurile de plată aferente primei tranşe: „Având în vedere faptul că sumele necesare plăţilor au fost prevăzute în bugetul de stat cu titlu de despăgubiri, avem convingerea că după o lungă şi nemeritată aşteptare toţi beneficiarii vor intra în posesia despăgubirilor cuvenite până la sfârşitul anului 2015”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !