Încă o donație din partea Salvați Copiii pentru Spitalul Roman

salvati copiiiOrganizaţia Salvaţi Copiii România a donat astăzi, 8 octombrie, Spitalului Municipal de Urgență din Roman o lampă de fototerapie și o masă radiantă cu modul de resuscitare, în valoare de 62.000 de lei. Acţiunea face parte din seria de 21 de dotări anunţate de Salvaţi Copiii pentru 2015, dotări ce vor viza maternităţi şi secţii de nou-născuţi din Bucureşti şi din întreaga ţară.

Anul trecut, Salvați Copiii a făcut o donație de 100.000 de lei

Anul trecut, Salvați Copiii a mai donat Spitalului Municipal din Roman o masă radiantă cu modul de resuscitare, un monitor cardiorespirator, un aspirator secreții și un aparat aerosoli – a căror valoare a atins suma de 100.000 lei.

Marilena Țubucanu, Șefa Secției de Neonatologie de la Spitalul Municipal din Roman, a subliniat utilitatea donației, atât pentru copiii cu probleme respiratorii, cât și pentru nou-născuții prematuri – „Vă mulțumim pentru această a doua donație. Toate cele trei echipamente ne sunt de mare ajutor în munca noastră de zi cu zi. Masa de reanimare va contribui decisiv la scăderea numărului de bebeluși transferați la Centrul Regional de Terapie Iași”.

 

1.242 de nașteri în 2014, din care 135 premature

 

„Maternitatea Roman deservește 27 de localități, cu o populație săracă și un nivel de trai scăzut, ce se reflectă în numărul mare de copii născuți prematur. Din experiența noastră, aparatele instalate astăzi se vor dovedi esențiale pentru supraviețuirea bebelușilor în primele zile de viață. Noi, ca organizație, nu putem face minuni, dar facem tot ce ne stă în putere pentru a convinge donatorii, companii sau persoane fizice, să ne ajute să continuăm programul de dotare a maternităților.”- Gabriela Alexandrescu, Preşedintele Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii România

Spitalul Municipal de Urgență Roman asigură asistenţă medicală pediatrică de înaltă specialitate pentru municipiul Roman, dar și pentru pacienții din alte localități din județul Neamț. În 2014, în această unitate au avut loc 1.242 de nașteri, dintre care 135 au fost nașteri premature. Datele statistice arată că anul trecut rata mortalității infantile în județul Neamț a fost mai mare decât media națională, de 10,3‰.

 

Cum puteți ajuta Salvați copiii

 

Prin implicarea publicului larg în campaniile de redirecționare a 2% din impozitul pe venit, donaţii online, donații SMS sau Direct Debit, dar şi prin sprijinul important al companiilor partenere, 1.300.000 de lei vor fi investiţi în acest an în Pitești, Brașov, București (2 maternități), Reșița, Caransebeș, Constanța, Craiova, Hunedoara, Petroșani, Iași, Târgu-Mureș, Roman, Sibiu, Câmpulung Moldovenesc, Arad, Buzău, Timișoara (2 maternități), Vaslui și Cluj-Napoca.

„Medicii neonatologi din România au nevoie de sprijin logistic și financiar pentru a-și putea desfășura meseria în condiții cel puțin decente, dacă nu optime. În fiecare an, 1.700 de nou-născuţi își pierd viața în țara noastră, majoritatea în primele zile de viaţă. Salvați Copiii România, prin programul de dotare a maternităților, încearcă să reducă această cifră la minimum.” – Irina Păcurariu, susținător Salvați Copiii

Cei care doresc să susţină în continuare demersul Salvaţi Copiii de a reduce mortalitatea infantilă în România, o pot face lunar, cu un SMS la 8844 cu textul ”SALVEZ”. Împreună putem susţine şansa la viaţă a fiecărui copil din România.

 

Mulțumiri

 

România se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană privind mortalitatea infantilă, cu o rată de 8,8 la 1000 de nou-născuţi vii în 2014, cauza principală fiind naşterile premature. O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe de suport pentru mame şi copii şi prin dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante.

Mulțumiri speciale: Andi Moisescu, Amalia Năstase, Andreea Raicu, Realitatea TV, TVR, Metrorex, CFR Călători, CFR S.A, Lemon Design, Cinema Pro, Holywood Multiplex, Cityplex, Euromedia, Armada, Mediapost Hitmail, Farma Advertising, precum şi al partenerilor online: Cristian China-Birta, Ana Nicolescu (Mămica Urbană), Oana Tache, Marius Matache, Blogal Iniţiative, Cristian Florea, Mihaela Ivan, Lucian Mândruţă, Ioana Chicet-Macoveiciuc (Prințesa Urbană), Alexandru Negrea.

 

Mulţumiri susţinătorilor noştri: Dorna, GSK România, Reckitt Benkiser, Libris.ro, Gefco, Carrefour România, B&B Collection, OMV Petrom Gas, Michael Oil Gas Services, Heiring Impex, Agritrans Service Internaţional, BNP Baribas, Bucureşti Mall Development, Artesans del Sucre, Cargo Trans Solutions, Siramed, Dennemeyer Associates, Fan Courier Express, Air BP Sales România, Comau România, Deutek, Panduit European Solutions, Transterra Logistics, Velineo, LG Trans, Femeltaro, Afiliu Trans Srl, Cemps Să, Coface România Credit Management Se, Deutsche Leasing România Ifn Să, Duppimex-Florea D.Sign, Elixdan Prod Com Impex Srl, Fărm E S Srlm, Ficus Trade Srl, Fsa Sisteme De Asamblare, Giro Srl, Mecanoconstructii V.A. Srl, Mig Vas Distribuţie Srl, Primula Srl, R.A. Monitorul Oficial, Seal Express Logistics Srl, Societatea Pentru Energie-Generare, Valachia Apex Srl, Zona D Srl.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !