Procesiune și rugăciune de ziua Sfîntului Antipa de la Calapodești

Luni, 10 ianuarie, începând cu orele 8.30, la Centrul Eparhial Roman va avea loc o slujbă dedicată serbării Cuv. Antipa de la Calapodești.

„Sărbătoarea sfîntului român cinstit în Biserica Ortodoxă Rusă, Greacă șI Română, va începe la paraclisul din incinta Centrului Eparhial Roman, ce poartă hramul cuviosului, cu o ceremonie în cadrul căreia se va citi acatistul Sfîntului Antipa de la Calapodești, întocmit și slujba acestuia,  de către PS Episcop Ioachim Băcăuanul”, se arată în comunicatul de presă emis de Centrul Eparhial Roman. După aceasta, PS Ioachim alături de preoții consilieri și inspectori ai Centrului Eparhial, preoții protopopi și credincioși vor lua parte la o procesiune cu icoana Sfîntului și o părticică din sfintele sale moaște, dăruite Arhiepiscopiei de către Schitul Podromul, la Catedrala Arhiepiscopală. Tot aici, PS Ioachim Băcăuanul, alături de preoții consilieri, inspectori și protopopi, va oficia Sfînta Liturghie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !