Deja-vu cu senatorul Ioan Chelaru

deja vuPe sistemul “uite funcția, nu este funcția”, senatorul romașcan Ioan Chelaru scapă, iar, „printre degete”, o funcție publică importantă – cea de judecător la Curtea Constituțională a României.

De-a lungul carierei politice, senatorul Ioan Chelaru a fost nominalizat, pe surse și/sau pe hârtii semnate, în multe funcții, chiar, la un moment dat, era în cărți pentru a prelua Ministerul Justiției. Dar, de  fiecare dată, chiar de fiecare dată, ori sursele și-au retras declarațiile, ori hârtiile semnate nu au mai fost înregistrate sau ștampilate.

chelaru11Istoria, acest deja vu al sorții, se repetă și în zilele de astăzi. Mai exact, săptămâna trecută, senatorul Ioan Chelaru era declarat singura propunere a PSD pentru a prelua funcția de judecător. Exista și un concurs, mai exact: Ioan Chelaru din partea PSD, Mona-Lisa Neagoe din partea PNL și Florina Ruxandra Jipa și-au depus candidatură pentru funcția de judecător la CCR pe locul lui Valentin Zoltan Pușkaș, căruia îi expiră mandatul.

Astăzi, senatorul Chelaru nu s-a prezentat la audieri, din motive de sănătate – spune șeful de partid condamnat penal, cu hotărâre definitivă, Liviu Dragnea. “Senatorul PSD Ioan Chelaru nu ar mai fi propunerea PSD pentru un mandat de judecator, din partea Senatului, la Curtea Constitutionala, intrucat acesta are probleme de sanatate, a precizat presedintele PSD Liviu Dragnea, luni”, spun cei de la HotNews. În ședința comisiei juridice din Senat, care a avut loc după-amiază, având în vedere că Ioan Chelaru nu fusese audiat în cursul dimineții, s-a decis că propunerea cu numele acestuia să fie scoasă și s-a votat, cu 6 voturi „pentru”, să fie invalidată această candidatură.

E clar: senatorul Ioan Chelaru nu va fi judecător la CCR. Personal, am spus-o și public, sănătos sau cu o scuză credibilă și suficient de elegantă față de circul general (citiți scandalul făcut de contracandidatul Florina Jipa), senatorul romașcan nici nu putea fi vreodată nominalizat, din cauza „prieteniei” din tinerețe cu Sorin Ovidiu Vântu, lucru care este știut și bătut în cuie, iar înaintea alegerilor locale, cu atâtea scandaluri în jurul PSD, numai asta mai lipsea – un nou motiv al adversarilor politici să lovească în stânga cu dreapta.

Una peste alta, tot personal consider că, în ciuda declarațiilor despre nevoia de schimbare a clasei politice și încurajarea tinerilor să se implice și alte elegănțeli, vom avea un deja vu cu senatorul Ioan Chelaru. La alegerile parlamentare din toamna acestui an.

Sănătate să fie, mai ales în politică!

 

Claudia Matei

 

 

 

One thought on “Deja-vu cu senatorul Ioan Chelaru

  1. Ioan Chelaru este un om deosebit si un plus de valoare partidului social democrat. Poate printre putinii oameni cu substanta pe care ii avem in politica romaneasca! Care e chestia cu SOV?! De ce ar trebui sa fie o prietenie o piedica?! Nici de Vântu nu am mare lucru ce sa spun rau…in fond niste oameni au crezut ca se pot imbogati peste noapte, iar programul financiar nu ar fi avut succes sub nicio forma. De ce nu spunem lucrurilor pe nume?! Banul muncit se inmulteste!A propos de prostia acelor oameni de ce nu vorbiti ca fiind greseala lor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !