Statui noi ale personalităților romașcane

bust manolescuAdministrația locală vrea să acorde un loc pentru posteritate unor romașcani care s-au implicat în viața comunității. Este vorba de Nicolae Manolescu-Strunga și George Radu Melidon. Pentru fiecare dintre cei doi, în Roman, vor fi construite statui, iar în memoria lui Manolescu Strunga se va acorda și titlul de cetățean de onoare al urbei mușatine.

Vineri, 6 mai 2016, academicianul prof.univ.dr. Nicolae Manolescu, nepotul doctorului Nicolae Manolescu – Strunga, figură marcantă a istoriei municipiului Roman și a vieții publice și academice naționale, a fost prezent alături de primarul Laurențiu Leoreanu, la prezentarea bustului acestei personalități, ce va fi amplasat în parcul din fața sediului primăriei, cu ocazia Zilelor Municipiului Roman, în data de 18 mai 2016.
Academicianul prof.univ.dr. Nicolae Manolescu a fost însoțit de membri ai familiei, printre care și domnul general de brigadă medic prof.univ. Ion Sârbu, care a apreciat „că de la București până la Roman, cel mai frumos oraș este Romanul.”

Nicolae Manolescu-Strunga a fost tatăl politicianului Ion Manolescu-Strunga. În ultimul an de viață s-a retras la Strunga, dar a locuit și la Roman, oraș căruia i-a lăsat prin testament, terenul și fondurile necesare pentru construirea unui nou palat administrativ. Construcția avea să fie construită prin anii 1935-1937 de fiul său, ministrul Ion Manolescu-Strunga, care a construit clădirea în care își are acum sediul Primăria Roman. Ion Manolescu-Strunga a fost subsecretar de stat la Ministerul Agriculturii în perioada 1933 -1934, și din nou în 1936. De asemenea, el a fost ministru al Industriei și Comerțului din 5 octombrie 1934 – 1 august 1935, și ministru secretar de stat în perioada 17 noiembrie 1937 – 28 decembrie 1937.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !