Doctorul Oana Onu a preluat conducerea Spitalului Roman

Începând de luni, 9 septembrie, Spitalul Municipal de Urgență Roman are o nouă conducere, după ce medicul Oana Onu a fost numită, prin dispoziția primarului municipiului, în funcția de director medical. Decizia vine ca urmare a faptului că, în luna august, doctorul Daniela Glodeanu, cea care ocupa funcția de director medical, și-a înaintat demisia. Primarul Laurențiu Leoreanu a declarat că noua numire a fost întârziată de respectarea preavizului fostului direct, preaviz ce a încetat luni, 9 septembrie.

„În primul rând, intenția mea este de a mă integra în actuala echipă și, evident, să lucrăm cât mai bine împreună, să ne mobilizăm, deoarece interesul tuturor și prioritatea noastră o reprezintă acreditarea Spitalului. Am început deja să mă pun la punct cu tot ce înseamnă legislația vizavi de activitatea spitalului. Am început deja să iau la cunoștință problemele fiecărei secții, faptul că există o lipsă acută de personal, iar o temă abordată chiar în ședința de astăzi este posibilitatea creșterii veniturilor proprii ale unității. Mă bucur că există comunicare și că, săptămânal, întreaga conducere a spitalului se întâlnește cu șefii de secții, întâlnire la care se face o informare reciprocă. Dat fiind faptul că nu există suficient personal și legea îmi permite, voi continua să fac gărzi, pentru a încerca, așa cum fac și alți colegi, să acoperim necesarul„, a declarat medicul Oana Onu.

Comitetul director al Spitalului este format din doctor Cătălina Pălăncianu – manager, doctor Oana Onu – director medical, economist Leonard Achiriloaei – director financiar-contabil și asistent Elena Chirilă – director de îngrijiri.

Astazi, pe site-ul instituției nu era operată modificarea. Medicul Oana Onu este obligată să-și depună declarația de avere și cea de interese, la fel cum fostul director medical trebuie să facă același lucru, la părăsirea funcției. Doctorul Daniela Glodeanu deținea, în declarația depusă în octombrie anul trecut, un apartament în Roman și un Ford Focus. Medicul avea și două credite, unul de nevoi personale cu ipotecă în valoare de 5.447 franci elvețieni și un credit ipotecar de 80.400 franci elvețieni. Din salariul de la Spital, obținuse venituri de 53.953 lei și aproape încă 29.000 de lei de la diferite cabinete din mediul privat.

Medicul Oana Onu, radiolog ca și fostul director medical, este salariată a Spitalului Județean Neamț și colaborează cu Spitalul Roman și cu o clinică privată de radiologie ce are contract cu Spitalul Roman. Oana Onu este soția consilierul județean PSD Bogdan Onu. Oana Onu va mai fi, până pe 15 septembrie, președinte al Organizației de Femei a PSD Roman, funcție pentru care nu va mai candida la alegerile din această săptămână.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !