De la ANAF, la Primăria Roman

gheorghe opreaAstăzi, PSD Roman a prezentat candidatul pentru alegerile din 2016 pentru Primăria Roman. Așa cum am scris în ediția de ieri, este vorba de Gheorghe Oprea, angajat al ANAF Neamț pe domeniul control. Căsătorit, cu un copil în anul I la Informatică, Gheorghe Oprea spune că experiența din structura economică îl poate ajuta să câștige Primăria Roman.

Unii prezenți, alții lipsă

Gheorghe Oprea s-a suspendat, după 25 de ani de activitate, din funcția de la ANAF ieri, 8 octombrie, pentru a putea să se înscrie în PSD, postul de funcționar public fiind incompatibil cu cel al unui membru de partid.

Prezentarea candidatului a fost făcută în prezența președintelui PSD Neamț – deputatul Ionel Arsene, a președintelui PSD Roman – Dan Manoliu, a mai multor șefi de organizații locale, a tinerilor din partid, dar și a unor membri PSD, printre care Valentin Luncanu, Dan Cărpușor – fostul primar al municipiului sau consilierul local Constantin Holban. De la întâlnire au lipsit social democrații “ai casei”, cum ar fi senatorul Ioan Chelaru, consilierul Iulia Havrici sau șeful tineretului – Alexandru Rotaru.

10 voturi pentru – din 11

dan manoliuConform declarațiilor șefilor PSD, Gheorghe Oprea a fost ales dintr-un număr de patru candidați, din care în finală au ajuns doi. Dan Manoliu (foto dreapta) nu a dorit să spună cine a mai fost nominalizat, dar a precizat că desemnarea candidatului s-a făcut în baza unor sondaje și specialiști, logistica fiind pusă la dispoziție de președintele PSD Neamț. De asemenea, președintele Manoliu a mai precizat că decizia asupra stabilirii candidatului s-a luat joi seară, când din 11 membri prezenți, 10 au spus da și un vot a fost împotrivă. Acesta spune că cei din Biroul Permanent au fost încurajați să facă propuneri, dar nu au venit cu nimic/nimeni concret.

Din informațiile noastre, pe surse, Gheorghe Oprea a obținut, în fapt, nouă voturi pentru, existând și o abținere, iar votul împotrivă a fost dat de Romică Rotaru – Darcons, societatea de construcții drumuri.

De ce și pentru ce

Gheorghe Oprea a declarat că nu a mai făcut până acum politică: Am fost dintotdeauna un simpatizant de stânga. Este o provocare. Am intrat în această competiție ca să înving, dar nu singur, ci cu ajutorul echipei și cu un proiect care să cuprindă doleanțele romașcanilor. De ce? Am două atuuri, faptul că la județ și central conducerea este asigurată de PSD și știu cum pot ajuta. Am urcat treptat în toate funcțiile. Cunosc foarte bine preoblemele orașului. Voi ține cont de părerea romașcanilor. Ușa mea va fi deschisă la orice oră, pentru orice cetățean. Dorim să construim, nu să demolăm. M-am săturat de cantitate! Dorința mea este calitate, iar de la Revoluție nu prea am întâlnit calitate. Nu promit marea cu sarea, nu fac promisiuni pe care nu le pot ține. M-am născut în Roman, iar când eram copil acest oraș strălucea. Era al treilea oraș din țară, foarte elegant. Asta îmi propun. Am luat contact cu toate mediile. Cunosc toate problemele mediului economic. Am lucrat într-un sistem puternic. Proiectele mele vor fi corelate cu doleanțele romașcanilor”.

Din culisele conferinței de presă

conferinta psd opreaConferința de presă, programată pentru ora 14.00, a fost amânată circa jumătate de oră, pentru că deputatul Ionel Arsene, președintele PSD Neamț, a fost reținut în trafic, motiv pentru care și-a cerut scuze. Așa cum spuneam, de la conferință au lipsit “membrii de obicei prezenți”, dar au fost “aliniați” mai mulți șefi de organizații, câțiva dornici să ia cuvântul. Toți l-au atacat pe actualul primar. Spicuim doar câteva din cele pe care trei dintre președinți au dorit să le spună presei, inclusiv romașcanilor, la adresa primarului Laurențiu Leoreanu:

Domnul primar ne-a făcut de râs orașul cu deputatul Elena Udrea

Mergea la braț cu dânsa prin oraș

A făcut modernizări doar în centrul orașului, iar celalte zone nu au fost modernizate

PNL, adică și cei din PDL, să se ducă dracului

A trecut prin mai multe partide, care este identitatea acestui primar?

Tovarășa lui a făcut fel de fel de lucruri

Oamenii din Ion Creangă îi fac Elenei Udrea dacă mai vine ce i-ar trebui

ionel arseneNici președintele PSD Neamț – deputatul Ionel Arsene (foto) nu s-a lăsat mai prejos, susținând că acesta este ultimul mandat al primarului Leoreanu, deși, inițial, nu a fost sigur dacă este al treilea sau al doilea. Al doilea este, dar psd-iștii cred că va fi ultimul: “Să facem administrație în interesul romașcanilor, nu cum s-a făcut până acum. Când nimeni nu te critică, atunci crezi că și ai dreptate. Nu va fi o luptă ușoară, actualul primar are două mandate, dar am convingerea că acesta va fi ultimul. Vom continua proiectele bune și vom veni cu propriile noastre proiecte. Vrem să luptăm până câștigăm”.

Din partea TSD a luat cuvântul o tânără, Larisa, cu un fel de “avertisment”: Avem o rugăminte, ca și noi, tinerii, să fim implicați, să fim consultați, pentru că dacă ne veți câștiga pe noi veți câștiga toată generația noastră.

Ca o ultimă remarcă, la conferința de presă de astăzi a fost prezent și cunoscutul jurnalist nemțean George Harabagiu, care l-a întrebat pe actualul candidat al PSD dacă este mulțumit de nivelul de trai din Roman. George Harabagiu este cunoscut pentru anchetele pe care le-a făcut în numele și pe seama unor politicieni de seamă ai județului.

 

One thought on “De la ANAF, la Primăria Roman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !