Se caută amatori pentru o formație de dansuri populare

Municipiul Roman va avea, cât de curând, o formație de dansuri populare. Administrația locală intenționează să înființeze un ansamblu folcloric al Romanului, care să completeze, astfel, activitatea Orchestrei Școlii de Artă – Moldova. Preselecția va avea loc miercuri, 16 februarie, de la orele 16.30, la Casa de Cultură.  

Primăria Roman, împreună cu Școala de Artă Sergiu Celibidache și Casa de Cultură Roman, intenționează să înființeze o formație de dansuri populare, pe trei categorii de vârstă. „Având ca piatră de temelie Orchestra Moldova, vrem să venim în completarea acestui curent cultural-artistic cu trei trupe de dans popular. Un ansamblu va fi format cu elevi din școala generală, una cu cei de liceu și una de adulți, astfel încât să avem durabilitate în timp. Această formație ar fi un alt ambasador al activității noastre la nivel național, Orchestra Moldova fiind cunoscută inclusiv la nivel internațional”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

De organizare se va ocupa directorul Casei de Cultură – Doru Alexandru și directorul Clubului Atletic – Traian Macovei. Preselecția perechilor va avea loc miercuri, 16 februarie, ora 16.30, la Casa de Cultură din Roman, când sunt așteptați dansatorii și dansatoarele cu vârste ăntre 18 și 40 de ani. Relații suplimentare se pot obține de la Traian Macovei, telefon 0745.643.987.

De asemenea, reprezentanții municipalității așteaptă și propuneri legate de numele formației, dorindu-se ca acesta să conțină numele orașului. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !