Modernizarea lacului costă 5 miliarde

Aproape cinci miliarde de lei vechi va plăti Primăria în acest an pentru modernizarea lacului din Parc. Lucrările au fost câştigate la licitaţie de firma Bacor şi au început încă de săptămâna trecută. Între timp, în Parcul Municipal se mai lucrează şi cu echipele Primăriei pentru amenajarea celor trei insule.

Contractul pentru modernizarea lacului se ridică la 4,2 miliarde de lei vechi, fără TVA. Conform caietului de sarcini, firma Bacor din Roman are obligaţia de a finaliza lucrările până pe data de 1 august anul curent. Pe lângă reparaţiile absolut obligatorii, Primăria vrea să realizeze şi un sistem de irigaţie care să acopere cele 14 hectare de spaţiu verde.

Lucrările cele mai ample se vor efectua în partea de mijloc a lacului, celelalte porţiuni necesitând o intervenţie mult redusă. Lacul va fi betonat şi vopsit. Împreună cu cele trei insule de pe lac, Primăria speră ca anul acesta să transforme Parcul Municipal într-un obiectiv turistic, el fiind, de altfel, cel mai mare parc din Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !