Poza zilei

Băsescu a venit iar la Doljești

Președintele Traian Băsescu s-a reîntors azi în comuna Doljești, pentru a analiza stadiul demersurilor pentru începerea lucrărilor de construire a digului care să protejeze satele Buruienești și Rotunda de revărsarea Siretului. Pentru construirea digului s-au alocat deja 150 de miliarde din necesarul de 400 de miliarde de lei vechi.

Una din temele de discuții importante este legată de stabilirea proprietății terenurilor pe care se va construi digul. „Președintele a cerut constructorilor să grăbească lucrările, astfel încât digul să fie ridicat în cel mai scurt timp. O problemă ce și-a găsit rezolvare este cea legată de terenurile pe care se va constui digul. Este vorba de aproape 200 de cetățeni care au proprietăți. Cei mai mulți sunt de acord cu această investiție. Important este că președintele a promis că se va emite o hotărâre de Guvern în baza căreia terenurile vor trece în proprietatea statului, la un pteț fixat de Guvern. Este important să existe un respect față de proprietate, a declarat Gheorghe Cojocaru, primarul comunei Doljești.

Traian Băsescu se află pentru a treia oară în comuna Doljești, după ce prima vizită a efectuat-o la inundațiile din 2008, atunci când Siretul a distrus mii de case.

Și ministrul Elena Udrea a vizitat comuna imediat după inundații, promițând autorităților sprijin pentru realizarea rețelei de apă și canal în toată comuna. Primarul Cojocaru spune că aproape a finalizat studiul de fezabilitate și că, în cel mai scurt timp, îl va depune la Minister, așteptând ca Elena Udrea să-și țină promisiunea. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

News-Roman © 2010-2016 - De 6 ani împreună !
Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !