Cum îi (i)radiază Leoreanu pe PSD-iști

sahÎncercam în iarna trecută să le explic celor care vor să facă politică faptul că nu merge oricum. Politica și o campanie electorală sunt ca tabla de șah. Dacă faci aceeași mutare de fiecare dată și nu gândești măcar cu 2-3 pași înainte ești degeaba. Degeaba ești regină dacă te miști ca un pion, până vei fi mâncat de nebunul adversarului. Text interzis membrilor de partid care gândesc ca pionii.

Puțini știu și mai puțini și înțeleg. Președintele Ionel Arsene a ținut o conferință de presă, unde a răspuns la întrebarea: Unde sunt banii pentru aparatul de radiologie al Spitalului Roman? A răspuns, dar a fost mai mult decât jenibil. A încurcat aparatul de radiologie cu CT-ul, când primul e un aparat generalist, de radiologie clasică, în timp ce un CT sau RMN țin de imagistică, ceva superior. Noi nu avem nici aparatul de radiologie clasic, ce să mai vorbim de CT sau RMN, pe alea le găsim la privați. După ce a încurcat merele și perele, pentru care Consiliul Județean, a dat jumătate din bani, președintele s-a transformat în bebelușul care plânge că jucăria lui – Leoreanu – nu îi face pe plac. Că toți primarii au venit să-i dea jos scamele de pe șosete, numai ăsta de la Roman nu vrea. Vai de mine, gândul că Ionel Arsene ajunge aseară acasă, se ghemuiește într-un colț și plânge că Leoreanu nu se roagă de el e jenant, chiar dacă pare adevărat.

 

Varianta 1 și varianta 2

 

Acum, revenind la tabla de șah, președintele trebuie învățat cum să joace cu un adversar ca Leoreanu, care a tot câștigat ultimele bătălii. Războiul banilor are două variante. E simplu.

Varianta 1 – CJ nu dă banii. Leoreanu o să fie și mai încântat, pentru că strategia asta e pregătită de ceva vreme de când edilul nu se lansează să dea în Arsene, ba spune că sunt soluții la toate. Până și eu m-am prins că e o strategie, și una bună. Nu o să mai facă o parcare, va economisi 4,8 miliarde de lei, le va spune romașcanilor, ca și Iohannis, ghinion și de 76% iubire din partea marii familii romașcane, o să rămână tot cu 76%. Apoi, se va poza cu aparatul de radiologie și le va explica tuturor că dacă nu era el – toți pacienții din Spitalul Roman nu ar mai fi putut face raze cu un aparat modern, mai puțin periculos pentru sănătate. Deci, 1-0 Leoreanu. -1 pentru Arsene și partid, care vor pierde și toată lumea îi va urî de 4,8 miliarde de ori.

Varianta 2 – CJ dă banii. Parcarea se face. Tot Leoreanu se pozează cu aparatul și se laudă, dar nu atât de mult ca la varianta 1. Tot Leoreanu câștigă, dar Arsene și PSD nu mai pierd, nu știu dacă vor câștiga, dar nu pierd, decât banii, care sunt ai nemțenilor, nu pe persoană fizică.

 

Cum o dai să iasă bine? Fii eroul nemțenilor

 

Revenim la strategie. Pionul cu aparatul de radiologie e pierdut, dar tabla e plină de piese. Ce aș face eu și ce ar trebui să facă Arsene? Să plece cu calul, pe bune, mai îndrăzneț, pentru un scop mai tare decât aparatul radiologic. Spitalul Roman, mă refer la pacienți, nu la instituție, are mare nevoie de ambulanța TIM, singura de pe care se face resuscitare la fața locului, nu la CPU. Toți spun că o a doua linie de gardă la Spitalul Județean, subordonat președintelui, ar salva situația și bolnavii. Așa că domnul președinte mai bine ar bate la ușa spitalului său, ar lua memoriul ăla trimis la toate ministerele, s-ar urca pe cal, ar merge la București, ar chema presa națională și i-ar strânge de gât pe factorii de decizie până semnează a doua linie de gardă. Apoi, învingător, pe calul alb, să se întoarcă la județ și la Roman și să-i arate lui Leoreanu și romașcanilor că vrea și poate să facă ceva concret. Și aici e tot vorba de orgolii, nu are treabă cu hârtia aia aberantă, dar măcar orgoliile nu sunt la nivelul nostru, ci la București și Iași. Dar, eroul ar putea face și ceva bine, concret, plus l-ar lua bine pe Leoreanu, ar fi un 2-1 pentru Arsene – eroul nemțenilor. Cu o bătrână salvată de ambulanța TIM, cu o fetiță cu stetoscop de jucărie care visează să fie medic, Arsene ar fi noul Raed Araffat al marii familii nemțene.

 

Mergeți la Tămășeni, copiii nu votează, doar adulții VII votează!

 

Ca să câștigi, trebuie să știi bine jocul, și mai bine adversarul. Arsene nu știe nici una, nici alta, pentru că se proptește de detalii, că ar vrea el să joacu cu piesele albe și nu cu negrele sau invers sau că ceasul are limbile prea mici. Nu așa.

Încă o greșeală a lui Arsene se va întâmpla luni, la Tămășeni. Președintele, instituția de fapt, a fost invitată la o ședință luni dimineață pe tema intersecției morții. Culmea, la ședință vin toți, și drumarii de la Iași, și polițiștii, și Primăria Tămășeni (apropos, pierdută de PSD la locale), numai CJ nu a dat curs invitației. Vai vai vai. Tinerii de la PACT, care se luptă de ceva luni să facă ceva pentru siguranța celor care conduc mașini prin zonă, sunt deciși. Poate nebuni, poate doar ture, dar au reușit să miște piesele de pe tablă. Cu tinerii deciși să facă mai puțină politică și mai multe fapte concrete nu este de joacă, pentru că ei pot fi eroii de mâine dacă reușesc, iar lumea îi va aprecia pe ei și îi vor urî pe cei care au tratat problema în batjocoră, ca neimportantă. Orice mișcare este importantă, așa că eu aș spune ca de la deschiderea anului școlar de la Roman Vodă (președintele merge numai la elite, mai bine mergea la o școală din Valea Ursului, la Mărmureni sau la Averești, dar na, astea se învață în timp) să dea o fugă până la Tămășeni sau să-l trimită pe Conachi sau cine mai e pe la investiții să vadă care e problema și ce se poate face să nu mai moară oamenii acolo. Eventual, opriți-vă să gustați și din Căpșunile minune de la Tămășeni, faceți un selfie cu propietarul, om gospodar, o declarație cum că agricultura poate să duduie, întoarcerea celor din străinătate acasă….

Un singur sfat mai îmi permit, că e ziua mea liberă și văd că sunt nevorbită, dar mă plictisesc oamenii fără viziune și insist să mutăm mai repede piesele, dar cu cap: PSD a pierdut Tămășeni, și Cordunul, comunități importante cu alegători de rit catolic. Arhiepiscopia care a primit 300 de milioane de lei săptămâna aceasta, iar aparatul de radiologie ciu ciu, nu va compensa pierderile din cele două comune, iar Săbăoaniul nu va putea face și mai multe minuni. Doar dacă…și nu știu eu, domnul, știți dvs care dle președinte, s-a reîntors la masă. Eu aș spune că da, nu știu dacă l-ați invitat sau nu, dar m-aș transforma în muscă (nu rea de muscă) pentru a fi văzut cum a decurs discuția. Deși, ăștia tăbăciți nu cred că se mai joacă, în niciun caz la nivel de table.

 

PS: Aș putea face o rubrică permanentă, Cum să-l bați pe Leoreanu?, dar sunt sigură că s-a înțeles acum cum e mai bine, ca să nu fie rău, iar neuronii mei să nu se plictisească de moarte pe declarații jenante.

 

One thought on “Cum îi (i)radiază Leoreanu pe PSD-iști

  1. Care psdisti?Saptamina viitoare se spune ca va fi dizolvat si actualul birou de la Roman pt rezultate slabe si pt ca nu mai are membri!Nu mai intereseaza ce e la Roman.Poate e mai bine asa.Un nou psd,cu cadre mai tinere,mai pregatite,mai curate….asa ca doamna Claudia nu va asteptati la minuni.Asa fiind….vom vedea ,ca si dv.,care va fi reprezentarea romascana de pe stinga …Om trai si ne-om minuna…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !