Moaștele Sfântului Ierarh Nicolae, la Catedrala Arhiepiscopală din Roman

racla nicolaeRacla cu mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nicolae adusă de la biserica ”Sf. Gheorghe Nou” din București  a ajuns în această dimineață la Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman.

Racla cu mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nicolae adusă de la Biserica ”Sf. Gheorghe Nou” din București, spre închinarea credincioșilor din Eparhia Romanului și Bacăului,  a ajuns în această dimineață la Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman.

La ora 11.00, rămășițele sfinte au fost purtate în procesiune în jurul Catedralei arhiepiscopale, după care au fost așezate spre închinare în lăcașul de cult mușatin. Alături de soborul preoților din Protoieria Roman, Înaltpreasfinția Sa a citit acatistul Sfântului Ierarh Nicolae și a rostit cuvânt de învățătură. ”În această perioadă de pregătire pentru marea sărbătoare a Nașterii Mântuitorului Hristos, iată că pacea s-a pogorât de la Dumnezeu prin această mână binecuvântată a Sfântului Ierarh Nicolae care, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, vine pentru prima dată în eparhia Romanului și Bacăului. După un popas duhovnicesc, încărcat de emoție sfântă, făcut în catedrala ”Sf. Nicolae” din Bacău, iată că periplul acestei relicve sfinte continuă la Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman”, a spus, printre altele, Înaltpreasfinția Sa. La rândul său, preotul Emil Nedelea Cărămizarul, parohul bisericii ”Sf. Gheorghe Nou” din București, delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a prezentat un istoric al sfintelor moaște aduse în Țara Românească de voievodul Mihai Viteazul, mulțumind pentru modul în care credincioșii au primit în mijlocul lor aceste odoare de preț ale Bisericii Ortodoxe.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !