Polițiștii “se mută” la școală

politisti-scoliConform unui comunicat de presă al Poliției Neamț, polițiștii de ordine publică și rutieră vor fi mai prezenți în apropierea unităților de învățământ, pentru descurajarea faptelor antisociale.

Astăzi, atât echipajele de poliţie rutieră, cât și cele de ordine publică de pe raza municipiilor și orașelor au fost prezente în zona unităților de învățământ, la intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor.

Pentru un nou an școlar în siguranță și ferit de evenimente neplăcute, polițiștii vă recomandă:

În deplasarea către și de la școală:

– respectaţi regulile de circulaţie şi nu alergaţi pe trecerile de pietoni;

– evitaţi zonele slab iluminate sau mai puţin circulate atunci când vă fixaţi un traseu pentru şcoală şi nu întârziaţi pe drum;

– alegeţi să parcurgeţi acest drum împreună cu alţi colegi, mai ales dacă la ieşirea de la ore este seară;

– evitaţi utilizarea telefonului mobil pe stradă.

E de preferat să nu ascultaţi muzică la căşti atunci când vă deplasaţi pe drumurile publice, deoarece atenţia voastră este, astfel, mult diminuată. Totodată nu vă afișați cu sume mari de bani sau bijuterii deosebite, pentru a nu atrage atenţia infractorilor.

– nu acceptaţi compania unor persoane necunoscute şi nu primiţi nimic de la acestea, indiferent ce vă spun; – nu vă implicaţi în altercaţii.

Sunaţi la 112 dacă sunteţi în pericol sau martorul unei infracţiuni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !