Citește și nu cerceta, o altă gafă marca PSD (GALERIE IMAGINI)

manipulare 1Întâi de toate, ne cerem scuze pentru că, în ultima perioadă, din cauza unui proiect demarat de News-Roman la nivelul municipiului, am lipsit de pe piața media și promitem să încercăm, așa cum am făcut-o în ultimii 5 ani și jumătate, să revenim la normal, să vă ținem la curent cu ce se întâmplă important în urbea noastră.

Știri preluate, de amorul politicii

Pentru a ne intra, din nou, în mâna stângă sau stângace cu care scriem, apelăm iar la un articol publicat pe site-ul PSD Roman, formațiune care a avut, de-a lungul anilor post decembriști, cel mai mare număr de fani și membri.

În contextul alegerilor din luna iunie, unde, tot din cauza social democraților, alegerile se stabilesc din primul tur – fapt care, statistic cel puțin, îi favorizează pe edilii în funcție, PSD-ul încearcă, cu ce și-a adus de acasă, să bată concurența. Din păcate, lipsa de cunoștințe sau poate doar dorința de manipulare cu orice preț a electoratului, pe site-ul www.psdroman.ro apar informații care aduc atac direct tocmai membrilor partidului. Și nu oricărui membru.

Acum câteva zile, pe site-ul formațiunii a apărut un articol, preluat de pe un site online, care vorbește despre viața celor din strada Fabricii, comunitatea celor mai necăjiți romașcani – care, cei mai mulți, nu au nici buletine, nici nu muncesc, unii nici nu vor să muncească și pentru care, din banii tuturor romașcanilor, se fac anual investiții de peste 3 miliarde de lei vechi.

Dă cu biciul, dar atenție la victime colaterale

Articolul, care se vrea un atac direct la actualul edil, nu are informațiile primordiale – cine a construit acele locuințe și de ce? Articolul preluat de PSD Roman îl puteți citi aici – http://psdroman.ro/1067-2/

Răspunsul la întrebarea – ce este cu acest cartier și cine i-a mutat pe cei mai săraci romașcani, dar în același timp mulți puturoși și adevărate termite – stă în dreptul numelui fostului primar – Dan Cărpușor, membru marcant al PSD și care a luat această decizie după ce acei romașcani au distrus un bloc, prin 2003, din zona Tudor Vladimirescu. Cine nu își aduce aminte de fostul bloc Nato, transformat apoi în ANL tot de fostul primar? (Galeria de imagini este disponibilă la finalul textului). Țin minte că, la evacuarea locatarilor din blocul NATO, nu se putea intra în bloc din cauza mirosurile. Oamenii care locuiau acolo își făceau nevoile în găleți și aruncau apoi conținutul pe geam, în fața sau spatele blocului, asta dacă aveau găleți, altfel foloseau direct geamul – de fapt tocul ferestrei, că geamuri nu mai erau – pe post de wc. Nu mai povestim cum că într-un apartament locuia și un cal. Sunt detalii. Tot fostul primar le-a făcut și toalete, cu dușuri și spălătorie – da, acolo, în strada Fabricii unde locuiesc și acum, cu greutățile lor, iar la o săptămână “plecaseră” bateriile și clanțele. Până să le valorifice pe astea, demontaseră sobele.

Vă spunem, în schimb, că, acum, Primăria Roman bagă din banii tuturor romașcanilor anual miliarde. În ultimii patru ani, câte 3 miliarde s-au investit să le schimbe acoperișurile. Apoi, săptămânal, ba le înlocuiesc o ușă, ba o fereastră, ba o sobă, ba le fac curat pe spațiul verde de pe care se strâng tone de gunoaie. Normal că pe banii romașcanilor, ai tuturor și fără ne întrebe cineva, că, așa cum spune și articolul preluat de PSD, și ei este oameni și merită condiții civilizate.

O șansă le oferă celor mici Fundația Pacea, cu sprijinul Primăriei.

Nu mă credeți pe mine pe cuvânt, citiți aici mai multe articole, unele e drept că scrise tot de mine, dar în altă eră, când primar era Dan Cărpușor, tot de la PSD.

http://www.ziaruldeiasi.ro/local/roman/afara-din-quot-nato-quot~ni27qc

http://www.ziaruldeiasi.ro/local/roman/blocul-nato-va-fi-dat-in-folosinta-la-1-august~ni414q

http://www.ziaruldeiasi.ro/roman/viata-in-satul-olimpic~ni2skh

http://news-roman.ro/05/07/2011/capel-i-club-pentru-cei-uitai-de-lume/

http://www.ziarulderoman.ro/2014/08/05/norvegienii-dau-65-000-de-euro-pentru-a-i-invata-curatenia-pe-rromii-din-satul-olimpic/

PS: Propun ca din bugetul local să nu se mai dea niciun șfanț acestor oameni, oameni sunt – chiar dacă nu se comportă toți ca atare – cărora li s-au acordat mai multe șanse, ci mai degrabă parlamentarii, fie ei și de la PSD, să facă rost de bani, preferabil fonduri europene, să le construiască un cartier rezidențial de vile și să plătească, preferabil regește, medici, învățători, preoți, paznici și tot ce mai este necesar pentru ca și ei să aibă condițiile celor “de la oraș”, mulți la fel de necăjiți, dar măcar cu bun simț. Și celor de la oraș nu le schimbă nimeni nici capacul de la toaletă.

Viața în fostul bloc NATO

NATO1 NATO11. NATO4 NATO10 NATO3  NATO6 NATO LOCSOC1

Asa arăta Satul Olimpic la inaugurare

 

NATO d.OTAN8

Asa arata Satul Olimpic 11-12 ani mai tarziu

Nu avem foarte multe poze de acolo, pentru că, de prea multe ori, am fost fugăriți, uneori s-a aruncat după jurnaliști și cu topoarele….

SATUL OLIMPIC - foto 5 cladire bloc satul olimpic - locuinte sociale strada Fabricii 02strada fabricii

Claudia Matei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !