Romașcanii „suferă” de penalități de 30 de miliarde

Societatea AcvaServ are de recuperat, numai din penalitățile la întreținere, 30 de miliarde de lei vechi. O parte din bani nu se va mai încasa niciodată deoarece, prin Legea 175/2010, romașcanii cu venituri mici sunt scutiți de penalități dacă achită datoria de bază. Deja, până săptămâna trecută, la sediul societății AcvaServ fuseseră depuse peste 400 de dosare. Legea este funcțională numai anul acesta și termenul limită de depunere a dosarelor este 15 iulie. 

400 de romașcani vor să scape de penalități 

Astfel, până la finele acestei săptămâni, romașcanii care au datorii istorice la întreținere pot scăpa măcar de plata penalităților. Legea este apărută anul trecut, însă romașcanii au lăsat totul pe ultima sută de metri. Dacă până acum o lună nimeni nu depusese vreun dosar pentru a scăpa de penalități, acum numărul dosarelor depășește 400. Conform oficialilor, depunerea dosarului nu garantează ștergerea penalităților dacă, până pe 15 iulie, datornicii nu-și vor achita datoria de bază. Nu avem încă o centralizare clară a situației, mai ales că termenul limită pentru a beneficia de această lege este până pe 15 iulie. Sunt trei asociații care mai au de achitat datorii de peste 10 milioane de lei, alte câteva mai au de plătit sume de ordinul milioanelor, însă cei mai mulți au de achitat sume mici. Dacă nu-și achită toată datoria de bază până pe 15 iulie, nu vor fi scutiți de penalități„, a declarat Lucian Micu, directorul societății AcvaServ.

De precizat este că, în unele cazuri, când datoriile sunt istorice, cuantumul penalităților îl depășește pe cel al datoriei. Așa se explică faptul că numai penalitățile întregului oraș se ridică la suma de 30 de miliarde de lei vechi. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !