Vlad Murărița a câștigat Cupa Vacanței la șah

Cupa Vacanței la șah și-a gasit câștigătorul. Vlad Murariţa a realizat un scor excelent, de 10,5 puncte din 12 partide jucate, câștigând, astfel, competiția. Pe locul al doilea, la două puncte distanță, s-a clasat fratele sau, Adrian Murăriţa, singurul care a reușit să câștige la primul clasat, a doua lor partidă terminându-se remiză: scor final Adrian-Vlad 1,5-0,5.

Pe locul al treilea s-a clasat un brașovean, Octavian Maradin cu 7,5 puncte, liderul clasamentului după prima zi de concurs. Locul al patrulea a fost ocupat de Iulian Prăjescu, cu 7 puncte din 12 partide, cel care ocupa prima poziţie în clasament înainte de ultima zi de jucat.

Pe primul loc la fete s-a clasat Erica Leonatu, la numai 9 ani, cu un punctaj modest (2 puncte), urmată de Paula Gheorghe, ambele jucătoare la prima lor competiţie de şah. „Locul I la băieţi sub 10 ani şi pe V la general s-a clasat Tudor Bursuc care se anunţase, în prima zi, ca unul dintre concurenţii serioşi la primele 3 locuri din clasamentul general, dar ale cărui scăderi de concentrare l-au privat de un loc mai bun în ierarhie. În final, clasamentul reflectă experienţa şi cunoştinţele teoretice deţinute de fiecare concurent, primii doi clasaţi fiind membri mai vechi ai Cercului de şah. În calitate de organizator al concursului și coordonator al Cercului de Şah, mă declar satisfăcut doar de interesul arătat de concurenţi pentru ocuparea unui loc cît mai bun, nivelul partidelor fiind scăzut. Patru dintre premianţii Cupei Vacanţei vor participa peste două săptămîni la Festivalul Internaţional de Şah de la Iaşi, urmînd ca, în luna septembrie, membrii Cercului de şah să participe la Campionatele judeţene de seniori si juniori”, a declarat Bogdan Sava. 

În paralel se desfășoară turneul „Roman Top 5”, concurs încă nefinalizat, la care participă jucători cu clasificare sportivă, unde Călin Gălăţeanu, la numai 14 ani, are mari șanse de a-l învinge pe favoritul competiției – Bogdan Sava. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !