Salarii de 35 miliarde, din noiembrie, la Spitalul Roman

mediciÎntr-o conferință de presă organizată astăzi la Spitalul Municipal de Urgență Roman, conducerea unității a confirmat că Ordonanța Guvernului prin care s-a decis mărirea salariilor TUTUROR celor care lucrează în unitățile medicale va fi pusă în aplicare.

Conform managerului Oana Onu, toți salariații Spitalului vor avea, începând cu 1 octombrie 2015, salariile mărite cu 25%, banii urmând a le intra fizic în buzunare din luna noiembrie. Conducerea unității medicale spune că, până acum, nu au fost și emise normele de aplicare ale Ordonanței, dar, chiar și așa, creșterea salarială se va aplica. Directorul economic al Spitalului – Leonard Achiriloaei – spune că, în acest moment, o parte din banii necesari acestei creșteri salariale cu 25% ar urma să vină din economia făcută prin implementarea sistemului de card de sănătate, dar Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate vor trebui să dea sursele de acoperire a sumelor. În sens contrar, fără o creștere a tarifelor plătite de CJAS pentru fiecare caz/pacient, ar risca o acumulare de datorii la nivelul unităților medicale, acestea neavând prinse în buget sumele necesare acestei majorări.

Totuși, o precizare importantă făcută de conducerea Spitalului a fost aceea că, fără sau cu normele de aplicare a legii, mărirea de 25% se va opera începând cu data de 1 octombrie.

La acest moment, lunar Spitalul Roman plătește salarii în valoare de 2,8 milioane de lei, adică 28 de miliarde de lei vechi, iar creșterea de 25% ar presupune încă 700.000 de lei. În total, pentru ultimele două luni din an – noiembrie și decembrie – bugetul pe salarii al Spitalului ar trebui să fie de aproximativ 3,5 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !